Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté dopadli pachatele vloupání

PELHŘIMOVSKO: Dva muži odnesli z dílny věci za více jak 40 tisíc korun 

Pelhřimovským kriminalistům se podařilo objasnit případ vloupání do dílny v areálu zemědělského družstva, ke kterému došlo na konci letošního března. Neznámí pachatelé tehdy po odstranění visacího zámku na vratech vnikli do dílny v areálu družstva v obci Chrástov a z dílny odcizili sekačku na trávu, hydraulickou štípačku na dřevo určenou k zapojení za traktor, benzínový postřikovač a dva kanystry s naftou. Poté ještě ze zaparkovaného traktoru odčerpali 32 litrů motorové nafty. Majiteli tím způsobili celkovou škodu převyšující 40 tisíc korun.
 
Policisté po oznámení události provedli ohledání místa činu a po pachatelích i odcizených věcech začali pátrat. Na základě získaných informací se jim podařilo pachatele ustanovit. Jedná se o dva třicetileté muže z Pelhřimovska, kteří vloupání provedli společně.
 
Během prověřování případu kriminalisté navíc zjistili, že ačkoli mají oba muži uložen zákaz řízení motorových vozidel, řídili osobní automobil. Jeden z nich na místo krádeže a druhý poté k místu, kde odcizené věci prodali. Policisté odcizenou sekačku, štípačku a postřikovač zajistili a věci budou vráceny majiteli.
 
Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání obou mužů pro přečin krádež a přečin maření výkonu úředního rozhodnutí. Oběma hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
28. června 2013

vytisknout  e-mailem