Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kriminalisté dopadli partičku, která vykrádala auta

Písek – Trojice mužů napáchala jen na Písecku škodu za půl milionu korun. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Písečtí kriminalisté svoji dlouhodobou pečlivou prací odhalili pachatele minimálně desítky případů vloupání do motorových vozidel. K případům docházelo od února do července tohoto roku po celém okrese Písek. O většině těchto skutků byla veřejnost ze strany policie informována. Kriminalisté se každým skutkem intenzivně zabývali, na místě činu vždy odvedli precizní práci a právě díky stopám zajištěným na místě činu a vynikající operativní činnosti odhalili, kdo má tyto skutky na svědomí.
 
Jedná se o trojici mužů (32, 30 a 26 let) z Příbramska, která svoji trestnou činnost páchala ne jen na území jihočeského kraje, ale také na jiných místech České republiky. Jen na Písecku způsobili svým protiprávním jednáním škodu za více než 540 000 korun.  Automobily vykrádali např. v Milevsku, v Orlíku nad Vltavou, v Písku, u Žďákovského mostu apod. Z vozidel odnášeli peníze, platební karty, osobní doklady, notebooky, mobilní telefony apod.  Pro policisty nejsou tito pachatelé žádnými nováčky. Již dříve byli za tento typ trestné činnosti odsouzeni. Nejstarší z nich měl právě na základě dříve spáchaných skutků vysloven zákaz pobytu na okrese Písek a to až do konce tohoto roku. Přesto se na Písecku zdržoval a zákaz tak porušoval.
 
Kriminalisté v těchto dnech všechny tři pachatele zadrželi a umístili do policejních cel. Obvinili je z trestných činů krádeže, poškození cizí věci, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Včera bylo rozhodnuto o vzetí obviněných do vazby dle ust. § 67, písm. c), trestního řádu, protože je důvodná obava, že budou opakovat trestnou činnost, pro niž jsou stíháni. Kriminalisté na případu i nadále pracují, protože není vyloučeno, že mají tito pachatelé na svědomí i další dosud neobjasněné trestné činy.
 
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz
6. září 2012
 

vytisknout  e-mailem