Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kriminalisté dopadli tři pachatele sériových loupeží

PLZEŇ – VENKOV – Zamaskovaní muži vždy vtrhli do objektu, kde si ve dvou případech pod pohrůžkou použití střelné zbraně vynutili vydání finanční hotovosti. 

     Kriminalisté z 2. oddělení obecné kriminality z Územního odboru Plzeň - venkov dopadli tři pachatele, které následně obvinili ze spáchání trestného činu loupeže formou spolupachatelství. Tohoto jednání se měli dopustit celkem ve třech případech.
     V prvním případě po společné domluvě dne 27. srpna 2015 v přibližně 3:00 hodiny vnikli do restauračního zařízení v obci Zbůch, kde za užití násilí a pod pohrůžkou použití fyzického násilí odcizili finanční hotovost. V druhém případě opět po společné domluvě dne 13. září 2015 v přibližně 23:00 hodin vnikli do baru v obci Nýřany, kde pod pohrůžkou použití střelné zbraně odcizili finanční hotovost. Ve třetím a zároveň posledním případě opět po společné domluvě dne 24. září 2015 v obci Staňkov vnikli do baru, kde i tentokrát pod pohrůžkou použití střelné zbraně odcizili finanční hotovost.
     Kriminalisté zjistili, že se jedná o 31letého muže z Polska a dva muže z České republiky ve věku 22 a 23let, kteří loupeže provedli zamaskováni. Kriminalisté na základě intenzivního šetření a zjištěných skutečností muže vypátrali a zadrželi. Následně dali návrh na vzetí do vazby, který nebyl akceptován.
                    
nprap. Ing. Jan koželuh
12. října 2015

vytisknout  e-mailem