Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kriminalisté dopadli zloděje

ÚSTÍ NAD LABEM - Zloděj se v listopadu loňského roku vloupal do přízemního bytu. 

Ústečtí kriminalisté ve zkráceném přípravném řízení ukončili případ vloupání do bytu. Podezřelý 36letý muž se v listopadu loňského roku v ulici Velká Hradební vloupal do přízemního bytu, ze kterého následně po prohledání odcizil finanční hotovost a zlaté šperky. Majiteli tak způsobil škodu kolem 74 tisíc korun. Tento muž si na svobodě moc dlouho nepobyl a to vzhledem k tomu, že si koncem února loňského roku odpykal trest za obdobnou trestnou činnost. V současné době mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 5 let.

Krádež plechových tabulek
Dosud neznámý pachatel v průběhu tří dnů z 22 stromů v Městských sadech odcizil plechové tabulky s jejich označením. Magistrátu města tak byla způsobena škoda kolem 22 tisíc korun.

Zaměstnanec kradl
Ústečtí kriminalisté  ve zkráceném přípravném řízení ukončili případ krádeže. Podezřelý 40letý zaměstananec společnosti si do batohu uschoval několik stovek kusů vrtáků a následně se po skončení pracovní doby snažil projít přes ostrahu objektu při vstupní bráně. K jeho překvapení byl ovšem zadržen a odcizené výrobky v hodnotě 102 tisíc korun vráceny zpět. Za uvedené jednání tomuto muži hrozí trest odnětí svobody až do výše 5 let.

Vloupání do vozidla
Dosud neznámý pachatel se ve večerních hodinách na Klíši v ulici Na Drahách vloupal do osobního vozidla Š-Octavia, ze kterého majiteli odcizil autorádio s CD a zadní plachtu ke krytí zavazadlového prostoru. Způsobená škoda se pohybuje kolem 30 tisíc korun.

Další okradená seniorka
Ústečtí policisté pátrají po pachateli, který okradl další 73letou seniorku. Scénář je stejný jako u předešlých krádeží. Na chodníku pachatel k seniorce přistoupí zezadu a z ramene jí strhne kabelku. Než se stačí poškozená vzpamatovat, tak je pryč. Naštěstí nedošlo k jejímu zranění. Poškozená přišla o mobilní telefon, doklady a finanční hotovost.

por. Bc. Veronika Hyšplerová
Ústí nad Labem 20.1.2012
 

vytisknout  e-mailem