Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kriminalisté hledají brutálního násilníka – doplnění 2

Koncem dubna jsme informovali o brutálním napadení na Národní třídě. Dnes přinášíme nové informace. 

Obětí hledaného muže se tehdy stal dvaašedesátiletý Ital a jeho devětadvacetiletá kamarádka, kolegyně. Kriminalisté prvního oddělení prvního policejního obvodu nyní dohledali v rámci neustálého prošetřování nové kamerové záběry. Na těch je hledaný muž zachycen několik desítek minut před incidentem, kterak se pohybuje v oblasti Palackého náměstí a ulice Myslíkova. Díky těmto záběrům kriminalisté vědí, že už na Palackého náměstí měl hledaný muž dílčí konflikt s dívkou, či ženou, která projížděla tou dobou po chodníku na kole. Tato žena by mohla být pro policisty velice zásadní svědkyní, která by jim mohla ozřejmit některé velice podstatné detaily k osobě pachatele. Proto ji z tohoto místa prosíme, aby se přihlásila shora zmiňovaným kriminalistům cestou linky tísňového volání 158.
Další novinkou, kterou tyto záběry přinesly, je skutečnost, že se pachatel s následně napadenou dvojicí potkal už poblíž Jiráskova náměstí, kam s největší pravděpodobností přejel z Palackého náměstí tramvají. Odtud je poté následoval, nebo přímo sledoval až na místo brutálního napadení, tedy na Národní třídu. Tato videa navíc zásadně rozšířila časovou osu celé události, která je pro prošetřování případu velice zásadní. Podle té je nyní víc než zřejmé, že hledaný muž vešel do nepřímého kontaktu s poškozenými cirka deset až patnáct minut před napadením samotným. Zda je tento brutální útok následnou reakcí na první drobnější incident s cyklistkou na Palackého náměstí nyní kriminalisté zjišťují.
Na základě těchto nových skutečností opět apelujeme na širokou veřejnost, aby pomohla se ztotožněním hledaného muže, což by mohlo výrazně přispět k jeho následnému zadržení. Každý, kdo by si vzpomněl na jakoukoliv novou skutečnost, jí může kriminalistům předat prostřednictvím bezplatné linky tísňového volání.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 14. 5. 2014
 
http://www.policie.cz/clanek/kriminaliste-hledaji-brutalniho-nasilnika.aspx

http://www.policie.cz/clanek/kriminaliste-hledaji-brutalniho-nasilnika-doplneni.aspx

Odkazy do noveho okna

hledaný při incidentu s cyklistkou na Palackého náměstí

hledaný při incidentu s cyklistkou na Pa... 

Detailní náhled

poškození s pachatelem na přechodu u Mánesa

poškození s pachatelem na přechodu u Mán... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem