Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kriminalisté hledají pachatelku

MOST - Ta chtěla tašku seniorky, žena upadla a za měsíc zemřela; Zloděj okradl ženu v centru Litvínova  

Kriminalisté pátrají po pachatelce zločinu těžké újmy na zdraví. V sobotu dne 6. února kolem 14.30 hodiny na schodišti za blokem 84 v ulici J. Skupy v Mostě okradla neznámá pachatelka 80letou ženu. Ta se v tu dobu vracela domů z nákupu. Když u bloku 84 scházela ze schodů, tak k ní náhle zezadu měla přiběhnout neznámá osoba a uchopila její nákupní tašku. Seniorka ji však držela pevně, takže se ji zlodějce nepodařilo vytrhnout. Žena však při tom ztratila rovnováhu a upadla ze schodů. Pádem se zranila a utrpěla vážné zlomeniny. Zlodějka pak utíkala směrem k ulici A. Dvořáka. Osmdesátiletá žena byla se zraněním v nemocnici a po měsíci zemřela. Policisté hledají svědky, kteří si u bloku 84 únorovou sobotu všimli tohoto incidentu a mohli by k případu či k osobě pachatelky podat nějakou informaci, aby zavolali na linku 158 nebo přímo na telefon 725 809 602. Podle zatím zjištěných informací měla být pachatelkou dívka mladšího vzhledu, štíhlé postavy asi 160 cm vysoké. Měla černé vlasy rozpuštěné v délce asi k ramenům. Na sobě měla koženkovou bundu do pasu fialové barvy a světle modré rifle. 

Policie hledá zloděje
Litvínovská policie pátrá po pachateli přečinu krádeže na osobě. Obětí se stala 59letá žena z Litvínova. Ta šla ve středu dne 28. dubna kolem 19.35 hodiny v Litvínově ulicí Mostecká od tramvajové zastávky. Když přecházela přechod pro chodce u prodejny s domácími potřebami směrem k zámku, tak ji náhle někdo zezadu chytil za kabelku, kterou měla v ruce. Zloději se podařilo ženě kabelku vytrhnout a poté z místa utéct ve směru k parkovišti na „Fajli“. Policie šetřením zjistila, že ženu měl okrást asi dvacetiletý mladík, štíhlé postavy, 160 cm vysoký. Na sobě měl černobílé triko, světle hnědé kraťasy a tenisky. S ním byl ještě mladík ve stejném věku, který měl černé vlasy vyholené do středu temene hlavy a na sobě světlé oblečení. Dvojice měla prchat ulicí 9. května kolem prodejny Rossmann, ke kostelu a k ulici Smetanova až k „Východu“. Tam jejich stopa končí. Okradená žena přišla o věci v hodnotě 3 000 korun. Ke zranění ženy nedošlo. Policie se obrací na občany, kteří byli svědky středeční krádeže nebo mohou poskytnout nějakou informaci k osobám pachatelů, aby zavolali na linku 158.

Nářadí jde na odbyt
Nářadí je častým terčem zájmů různých nenechavců. V Litvínově neznámý poberta vnikl tento týden v noční době za použití násilí do areálu jedné firmy a poté i do dílny, odkud odcizil několik motorových pil různých značek. Poškozený majitel vyčíslil vzniklou škodu na částku 70 tisíc korun. Případ krádeže šetří litvínovská policie.

Nářadí zmizelo i ze sklepa v jednom obytném domě poblíž centra města Mostu. Zatím neznámý lapka tento týden vnikl po vypáčení okna do sklepa a z něj odcizil zde uložené věci. Poškozenému majiteli tak poberta zanechal hmotnou škodu ve výši deseti tisíc korun.

Dvě garáže v Mostě navštívili zloději. Vnikli do nich použitím násilím a z obou odnesli různé pracovní nářadí i s příslušenstvím. Poškozeným motoristům tak zloději způsobili celkovou škodu ve výši dvanácti tisíc korun. Případy krádeží vloupáním nyní šetří policisté z mosteckého a obrnického obvodního oddělení.

Lapka poškodil klimatizaci a elektroinstalaci
Škodu za tři sta tisíc korun způsobil neznámý pachatel. Ten v Litvínově z budovy jednoho supermarketu odcizil ventilátory za padesát tisíc korun. Při krádeži však zloděj poškodil klimatizaci a střešní elektroinstalaci. Případ krádeže a poškození cizí věci vyšetřuje litvínovská policie.

Zloděj se činil
Nepříjemné zjištění čekalo jednoho muže z Mostecka. Neznámý zloděj mu tento týden odcizil peněženku, ve které měl poškozený platební karty a osobní doklady. Pomocí karty pak v několika případech v den krádeže nakupoval a poškozeného tak připravil o osm tisíc korun. Případem neoprávněného opatření platebního prostředku se zabývá mostecká policie.

Poberta poškodil automobil
Škodu za dvacet tisíc zanechal majiteli osobního vozidla dosud neznámý vandal. Ten tento týden zřejmě v nočních hodinách v obci Litvínov v jedné ulici poškodil u zaparkovaného automobilu tovární značky Austin stěrače a další vybavení automobilu. Případem poškození cizí věci se zabývají litvínovští policisté.

Řídil cizí auto a naboural
Z trestného činu neoprávněného užívání cizí věci byl v těchto dnech obviněn mosteckou policií 32letý muž z Mostu. Ten měl neoprávněně řídit nákladní automobil značky Avia, kdy na jedné mostecké křižovatce nepřizpůsobil rychlost, dostal s vozidlem smyk a na levé straně komunikace poškodil zaparkované osobní vozidlo. Z místa nehody ujel. Šetřením policie bylo zjištěno, že vozidlo užil bez souhlasu majitele. Nehodou způsobil řidič škodu ve výši dvaceti tisíc korun.

V Mostě 30. dubna 2010

 

vytisknout  e-mailem