Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kriminalisté hledají svědky dvou loupeží

JABLONEC NAD NISOU - Svědky dvou loupeží, které se v uplynulých dnech staly v Jablonci nad Nsou, kriminalisté žádají, aby se přihlásili na bezplatné lince 158. 

V uplynulých dnech došlo na území Jablonce nad Nisou k dvěma loupežným přepadením. Obě se stala na poměrně frekventovaných místech v centru města. Z tohoto důvodu lze předpokládat, že níže popsané události mohl někdo z občanů vidět a svým svědectvím tak pomoci kriminalistům dopadnout pachatelé obou loupeží.
 
K prvnímu loupežnému přepadení došlo v sobotu 13. července odpoledne v době kolem patnácti hodinna schodišti mezi ulicemi Polní a Liberecká naproti křižovatce ulic Liberecká a U Nisy. Na tomto schodišti 67letá žena míjela dva sedící mladíky ve věku kolem patnácti let – jeden tmavší pleti v červeném triku bez potisku a druhý světlé pleti bez bližšího popisu. Mladík v červeném triku se jí snažil nečekaně zezadu násilím vytrhnout dámskou kabelku. Žena se bránila, ale nakonec se mladíkovi podařilo jí kabelku vytrhnout a společně s druhým utekli po schodišti nahoru. Poškozená žena ještě stačila na ně zavolat, že jim dá peníze, jen ať jí tu kabelku neberou. Mladíci poté z kabelky odcizili cigarety, peněženku s finanční hotovostí 500,- Kč a kartami do různých obchodů. Samotnou kabelku pak ještě u schodiště odhodili.
 
Druhá loupež se stala v centru města v pondělí 14. července dopoledne v 8.45 hodin. V této době šla 71letá žena z ulice Jugoslávská do ulice Generála Mrázka směrem k hlavní poště. Při vcházení z Jugoslávské ulice do ulice Generála Mrázka k ní u zábradlí v blízkosti přechodu pro chodce přistoupili dva muži. Následně ji zatlačili do rohu zábradlí a za pomocí násilí se zmocnili finanční částky 30.000,- Kč, kterou měla žena uloženou v kapse své bundy a nesla ji uložit na poštu. Kterým směrem pachatelé z místa činu utekli, se dosud provedeným šetřením zjistit nepodařilo.
 
Popis pachatelů loupeže v ulici Jugoslávská:
 
1. pachatel: Muž ve věku kolem 25 let, vysoký 170 – 175 cm, na sobě měl šedočernou mikinu bez nápisu s kapucí, kterou měl v době činu na hlavě, tmavě modré rifle, na nohou botasky světlé barvy, na rukou rukavice tmavé barvy, na očích sluneční brýle, ústa měl zakrytá světlým šátkem bez vzoru. Místa na obličeji, která neměl zakrytá, byla tmavší pleti.
 
2. pachatel: Muž ve věku kolem 25 let, vysoký 170 -175 cm, měl na sobě mikinu s kapucí, kterou měl přehozenou přes hlavu – světlejší šedé barvy bez nápisu a vzoru, tmavě modré rifle, na nohou měl botasky světlé barvy, na rukou tmavé rukavice, na očích sluneční brýle a ústa měl také zakrytá světlým šátkem bez vzoru. Místa na obličeji, která neměl zakrytá, byla tmavší pleti.
 
Pachatelé obou skutků se svým jednáním dopustili trestného činu loupeže a v případě dopadení jim hrozí trest odnětí svobody až na 10 let.
 
Kriminalisté proto žádají případné svědky obou uvedených loupežných přepadení, aby jakékoliv informace a poznatky směřující k dopadení pachatelů sdělili policistům na bezplatnou linku 158.
 
 
nprap. Dagmar Sochorová
17. července 2014
 

vytisknout  e-mailem