Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kriminalisté již ví, kdo oloupil starší ženu

ÚO Bruntál - pachatel se k činu doznal a jiné události z okresu 

Jízdy pod vlivem alkoholu
V těchto dnech jsme sdělili hned ve dvou případech podezření z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky řidičům, kteří jeli v Bruntále pod vlivem alkoholu.
25letý muž na ulici Tř. Dr. E. Beneše řídil dne 12.2.2012 vozidlo Audi a při dechové zkoušce jsme mu naměřili nejprve 1,05 a následně 1,00 promile.
57letý muž řídil na ulici Dukelská dne 4.3.2012 vozidlo Fabia. Při silniční kontrole jsme mu naměřili 1,47 a následně již hodnotu 1,59 promile.
Nyní jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
Podepisovala smyšlené omluvenky a kryla absenci dcery ve škole
Až pět let odnětí svobody nyní hrozí 34leté ženě, která opakovaně dostatečně nedbala na školní přípravu a výchovu své 14leté dcery.
Policejní komisař ve středu sdělil ženě podezření z přečinu ohrožování výchovy dítěte. Od 1.9.2011 do 15.2.2012 v Bruntále neměla dbát na řádnou výchovu, školní přípravu a docházku své dcery. Měla podepisovat smyšlené omluvenky a záměrně krýt dceřinu absenci. Se školou matka nespolupracovala. Školačka zameškalo celkem 111 hodin omluvených, 294 neomluvených a v prvním pololetí neprospěla. Podezřelá se svého jednání dopustila opětovně.
 
Vloupali se do vozidla
Bruntálští policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření čtveřici pachatelů z  Olomoucka ve věku od 19 do 21 let, mezi nimi jedna žena, z přečinu krádeže a poškozování cizí věci. Toho se měli dopustit tím, že dne 6.1.2012 v Miloticích nad Opavou rozbili okno zaparkovaného vozidla Felicia. Vnikli dovnitř, auto prohledali a odcizili autorádio Blaupunkt, mobilní telefon Nokia C1, obal na volant a anténu. Než majitel mobilního telefonu provedl blokaci, tak z telefonu měla povedená čtveřice provolat přes 2 tisíce Kč. Policisté zajistili autorádio, které vrátili majiteli. Způsobená škoda činí přes 10 tisíc Kč.
 
Koupil kradené kolo, které dále prodal
Z přečinu podílnictví sdělil rýmařovští policisté v těchto dnech podezření 21letému místnímu muži. Měl o letních prázdninách 2011 v Rýmařově koupit od 51leté ženy jízdní kolo Kellys, ač věděl, že pochází z trestné činnosti. Z kola pak měl odmontovat některé součástky a prodat ho další osobě. Způsobená škoda činí 9 tisíc Kč.
 
Kriminalisté již ví, kdo přepadl starší ženu v Krnově – nyní muž čelí obvinění
Krnovští kriminalisté objasnili loupežné přepadení 62leté ženy, které se událo na začátku března v Krnově na ulici Textilní.
Policejní komisař SKPV obvinil včera 23letého muže ze zvlášť závažného zločinu loupeže. Toho se měl dopustit tím, že dne 3.3.2012 v Krnově na ulici Textilní přistoupil zezadu k poškozené ženě a po přetahování jí z ruky vytrhnul dámskou kabelku. Poškozená žena při útoku upadla na zem a zranila se. V kabelce byla peněženka s finanční hotovostí 700 Kč, mobilní telefon a různé doklady. Mobilní telefon jsme zajistili v zastavárně. Obviněný se k činu doznal, peníze použil pro vlastní potřebu. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.
 
Přehlédl za sebou jedoucí auto
V 15,00 hodin ve středu 14.3.2012 v Krnově na ulici Albrechtická jel 19letý řidič s vozidlem Renault a při vyjíždění od pravého okraje silnice zřejmě přehlédl za sebou jedoucí vozidlo Volkswagen Golf, které řídila 60letá žena. Vyjel od okraje a došlo ke střetu. Při nehodě utrpěla řidička lehké zranění. Požití alkoholu bylo u obou řidičů vyloučeno dechovou zkouškou. Způsobená škoda na automobilech je 45 tisíc Kč.
                                                                                                         
komisař por. Bc. Tušková P.
15.3.2012
 

vytisknout  e-mailem