Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Kriminalisté nepřestali pátrat

CHEBSKO – Kriminalisté objasnili krádež z roku 2014. 

Komisař kriminální policie v Chebu, zahájil trestní stíhání třiatřicetiletého cizince jako obviněného z přečinu krádeže. V případě prokázání viny a následném odsouzení, hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na osm let.

Ke krádeži došlo podle obvinění v roce 2014, kdy vstoupily tři osoby do prodejny zlatnictví v Mariánských Lázních, během otevírací doby, dvě z těchto osob zabavily přítomnou prodavačku. Obviněný následně v nestřeženém okamžiku z výlohy prodejny, odcizil vystavené pánské náramkové hodinky v hodnotě necelých 280 tisíc korun, se kterými ze zlatnictví všechny tři osoby odešly.

Kriminalisté v roce 2014 požádali sdělovací prostředky o pomoc při pátrání po pachateli této krádeže,  po více jak po půl roce dostali informaci o možném pachateli, kterou začali ve spolupráci se odborem mezinárodních vztahů prověřovat. Tato práce pak vedla k ustanovení totožnosti třiatřicetiletého muže. Kriminalisté zjistili, že muž hodinky prodal ve své zemi a získaná eura pak užil pro svoji potřebu.

Článek z roku 2014: http://www.policie.cz/clanek/hodinky-za-sta-tisice-korun.aspx.

por. Ing. Pavel Valenta
29.01.2016

vytisknout  e-mailem