Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kriminalisté objasnili teprve týden starý případ vloupání do sklepa

ČESKÁ LÍPA - V době od 10. do 21. října 2014 vnikl 31letý muž do sklpení kóje v ulici Okružní, ze které následně odcizil věci za 12 tisíc korun.  

Českolipští kriminalisté ve spolupráci s policisty z obvodního oddělení v České Lípě  se podařilo objasnit teprve týden starý případ vloupání do sklepa v České Lípě. V takto krátkém čase se jim podařilo dopadnout pachatele, který má vloupání na svědomí. Je jím 31letý muž pocházející s Náchodska.

Muž vnikl v době od 10. do 21. října v ulici Okružní za použití klíčů do společných prostor, které vedly ke sklepním kójím. U jedné z kójí následně vysadil drátěné dveře a z kóje odcizil celkem 4 kusy kompletních plechových kol i s pneumatikami zn. Michelin. Kromě toho si odnesl i koženkový kufřík s dvouplotýnkovým vařičem a propan-butanovou lahví o hmotnosti 450 g. Majiteli sklepní kóje tak způsobil škodu za 12 tisíc korun.

Pachatele dopadli kriminalisté díky intenzivnímu operativnímu šetření a dobré osobní a místní znalosti.

Muž, proti kterému kriminalisté v těchto dnech zahájili trestní stíhání pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, nebyl v této branži žádným nováčkem. Krádeže se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za krádeže odsouzen. Okresní soud v České Lípě jej v srpnu letošního roku podmíněně odsoudil k trestu odnětí svobody s dohledem na 1 rok se zkušební dobou na 3 roky. Trestní stíhání muže nyní probíhá na svobodě. Soud jej může poslat až na tři roky do vězení.
 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
29. října 2014

vytisknout  e-mailem