Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté objasnili další vraždu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Dva muži brutálně zavraždili třetího. 

Brutální trestný čin se stal v noci na sobotu 19. června ve Starém městě na Uherskohradišťsku. Dva muži tady ubili a ubodali svého známého.
Devětatřicetiletý muž svým novým kamarádům v minulém týdnu vytýkal, že mu chtěli ukrást jeho věci. Pachatelé ve věku sedmatřicet a osmačtyřicet let z Uherskohradišťska se rozhodli muže umlčet. Nejdříve ho bili a nadávali mu. Nakonec se rozhodli zbavit se ho jednou provždy. V noci na sobotu ho společně kopali do hlavy a krku a mlátili ho metr dlouhou dřevěnou tyčí. Pak ho několikrát bodli do krku nožem s ostřím dlouhým patnáct centimetrů. Své oběti způsobili zranění, která nemohla přežít. Tělo pak vrazi odtáhli do trávy poblíž místního cukrovaru.
Trojice se znala jen pár dnů. „Kamarádi“ muži poskytli přístřešek v jedné z místností bývalého cukrovaru ve Starém městě. Právě tady došlo k hrůznému činu.
Zavražděného muže postrádal v sobotu ráno jeho kolega, se kterým měl jít do práce. U cukrovaru uviděl krvavou stopu. Vydal se po ní a za chvíli uviděl v trávě pohozené bezvládné tělo. O hrůzném nálezu okamžitě informoval Policii ČR. Hlídka z obvodního oddělení, která přijela oznámení prověřit, v cukrovaru uviděla dva silně opilé muže. Z opilců, kteří nadýchali 1,75 a 2,3 promile, se nakonec vyklubali pachatelé.
Vyšetřovatel krajské služby kriminální policie a vyšetřování dva pachatele obvinil ze závažného zločinu, který provedli obzvlášť surově. Oba muži za sebou mají trestní minulost. Teď jim hrozí až dvacet let vězení, případně trest výjimečný. Náš vyšetřovatel podal návrh na vzetí obou obviněných do vazby.
V tomto roce se ve Zlínském kraji staly už čtyři vraždy a dva pokusy. Pachatele jsme našli ve všech případech.

 

21. června 2010, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem