Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kriminalisté objasnili dva případy v krátké době

HOLOSTŘEVY – V jednom případě kradli u příbuzných jednoho z nich, ve druhém případě odcizili měděné propojky, které zajišťovaly činnost signalizačního zařízení na železničním přejezdu. To mohlo zůstat nefunkční.  

     Kriminalistům se podařilo ve velmi krátké době ustanovit pachatele dvou trestných činů, kterými za od první poloviny března letošního roku zabývali. Minulý týden tak mohl policejní komisař zahájit trestní stíhání tří mužů ve věku 24, 23 a 40 let, které obvinil ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
     Obvinění muži měli od druhé poloviny února do první poloviny března letošního roku opakovaně vniknout na pozemek jednoho domu v obci Holostřevy. Tam prohledali zahradu a přístřešky a následně odcizili minimálně 20 lešenářských trubek, 10 kovových profilů, zednickou elektrickou míchačku, dřevěný stůl a u studny vzali ruční pumpu na vodu. Další dny postupně z kolen na pozemku odcizili motorovou sekačku na trávu, jízdní kolo, motorovou pilu, tři zářivková tělesa, rádio a další věci. Následně dva z mužů vnikli přímo do domu, odkud vzali například 5litrový kanystr s benzínem, psací stroj, elektrický kabel a další věci. Vše se pak snažili rozprodat ve výkupnách sběrných surovin. V tomto případě způsobili majitelům škodu na odcizených a poškozených věcech za téměř 30 000 korun. Při vyšetřování kriminalisté zjistili, že jeden z obviněných mužů je dokonce blízkým příbuzným poškozených.
     V době mezi 4. a 12. březnem letošního roku měli obvinění dále odcizit na železniční trati u obce Holostřevy celkem 74 měděných propojek za téměř 20 000 korun, které sloužily k zabezpečení signalizace silničního přejezdu. Funkčnost signalizace byla zajištěna ještě jiným způsobem a jen díky tomu nedošlo k přerušení signalizace přejezdu. Odcizené propojky pak odvezli do sběrny.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
27. 3. 2015

vytisknout  e-mailem