Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kriminalisté objasnili dvě loupežná přepadení trafiky v Milevsku

Písek – Pachatele bleskově dopadli během několika hodin od posledního útoku. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Velké uznání zaslouží písečtí kriminalisté ve spolupráci s policisty z obvodního oddělení v Milevsku. Během uplynulých dvou týdnů totiž došlo hned ke dvěma loupežným přepadením prodejny tabáku v Havlíčkově ulici v Milevsku. Jak kriminalisté díky perfektní operativní činnosti na místě činu zjistili, měl oba skutky na svědomí jeden pachatel. O obou případech jsme veřejnost informovali.
 
K první události došlo dne 22. srpna, kdy maskovaný pachatel s tmavou baseballovou čepicí, tmavými brýlemi a šátkem přes ústa vstoupil do prodejny, na obsluhující namířil ruku s omotanou igelitovou taškou a požadoval vydání peněz. Obsluhující měl obavy, že pachatel v ruce drží zbraň, proto mu ve strachu o svůj život peníze vydal. Pachatel poté uprchl. Viz. http://www.policie.cz/clanek/do-tabaku-pro-penize.aspx
 
 
Podobný průběh mělo přepadení, které se odehrálo tuto neděli před polednem. Tentokrát měl pachatel světlou baseballovou čepici, tmavé brýle a šátek přes ústa a obličej. Opět namířil na obsluhu tabáku pravou ruku s omotanou igelitovou taškou a požadoval peníze. Obsluha mu opět vyhověla. Poté z prodejny uprchl. Viz. http://www.policie.cz/clanek/loupez-v-milevsku.aspx
 
 
Na místo činu ihned vyrazili písečtí kriminalisté a během krátké chvíle se jim podařilo zjistit popis pachatele i vozidla. K dopadení pachatele pak velkou měrou přispěli milevští policisté, kteří důsledně prováděli kontrolu vozidel na silnici. Podle zjištěných informací měli přibližnou podobu pachatele a typ automobilu. Proto se při kontrole zaměřili právě na tyto skutečnosti. Na silnici za Milevskem, u odbočky na obec Přeborov, zastavili okolo 17:00 hodiny vozidlo VW Passat, které odpovídalo popisu. Také popis pachatele souhlasil s tím, jak vypadal řidič vozidla. Proto jej předvedli na obvodní oddělení v Milevsku a vyrozuměli písecké kriminalisty. Pachatel zpočátku zapíral, ale následně se, pod tíhou důkazů, k oběma činům doznal. Kromě jiného bylo v jeho vozidle velké množství věcí a mezi nimi i některé doplňky k oblečení, které používal při přepadeních. Pachatelem je muž (52 let) cizí státní příslušnosti, který pracoval v Německu a žil trvale v Plzni.
 
Policisté předvedli opravdu skvělou práci, protože pokud by se jim nepodařilo pachatele dopadnout v tak krátké době, uprchnul by do Německa a jeho vypátrání by se velmi zkomplikovalo. Bleskové jednání policistů i kriminalistů tak znamenalo úspěšné vyřešení obou loupežných přepadení.
 
por. Ing. Štěpánka Uhlířová, pisjc@mvcr.cz
4. září 2012
 

vytisknout  e-mailem