Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté objasnili krádež náhradních dílů

HAVLÍČKOBRODSKO: Železné díly v hodnotě přes 80 tisíc korun odcizili dva muži 

Havlíčkobrodští kriminalisté objasnili případ krádeže náhradních dílů v hodnotě téměř 80 tisíc korun. Zjistili, že skutku se společně dopustili dva muži. Ti se pak přiznali i ke spáchání dalších krádeží. Kriminalisté jim sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody.
 
V úterý 24. září přijali policisté oznámení o krádeži náhradních dílů z areálu zemědělské společnosti v obci Pohled. Pachatel odcizil kovové díly v celkové hodnotě přes 67 tisíc korun a navíc kovový kryt jímky vážící 150 kilogramů. Kriminalisté místo krádeže ohledali a případ zadokumentovali. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže. Během prověřování se jim pak podařilo zjistit, že krádeže se dopustili dva muži ve věku 22 a 29 let. Oba se navíc přiznali i k další trestné činnosti na území Havlíčkobrodska.
Muži jsou podezřelí i z toho, že v srpnu letošního roku odcizili ze zdi budovy základní školy v Golčově Jeníkově měděnou krycí lištu v hodnotě přes dva tisíce korun. Na počátku září vnikli na pozemek rekreační chaty v Golčově Jeníkově a odcizili složenou hliníkovou krytinu za osm tisíc korun. V dalších případech na několika místech odcizili kanálové rošty, měděné okapové svody a parapety, železný šrot a další věci. Celkem způsobili škodu přes 123 tisíc korun.
Kriminalisté oběma mužům sdělili podezření z přečinu krádeže a přečinu porušování domovní svobody. Ve věci konají zkrácené přípravné řízení. Pachatelům hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let.  
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
13. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem