Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté objasnili krádež peněz

HAVLÍČKOBRODSKO: Finanční hotovost z objektu jatek odcizili dva muži 

Havlíčkobrodským kriminalistům se podařilo objasnit případ krádeže finanční hotovosti, kde které došlo na konci září v objektu jatek v Českém Dvoře. Z trestného činu jsou podezřelí dva muži, kteří se skutku dopustili po vzájemné dohodě.
 
V pondělí 21. září přijali kriminalisté oznámení o krádeži peněz v provozu jatek v Českém Dvoře. Podle prvotních šetření neznámý pachatel vnikl do areálu společnosti a poté do budovy, kde z provozních prostor odcizil obálku s finanční hotovostí přes šedesát tisíc korun. Kriminalisté místo činu ohledali a technik zajistil stopy. Případ začali prověřovat pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.
Na základě provedených šetření a vyhodnocení stop se kriminalistům podařilo zjistit, že skutku se dopustili dva muži ve věku 39 a 47 let z Havlíčkobrodska. Mladší z nich je zaměstnancem firmy. V neděli 20. září kolem půl druhé v noci zůstal za plotem firmy a hlídal, zatímco jeho komplic vnikl do areálu a z budovy odcizil obálku s penězi. Spolupachatelé byli po dobu činu ve spojení přes mobilní telefony a po krádeži si odcizenou hotovost rozdělili.
Policejní komisařka oběma mužům sdělila podezření z přečinu krádeže spáchaného ve spolupachatelství a ve věci vede zkrácené přípravné řízení. Podezřelým za spáchaný přečin hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
21. října 2015

vytisknout  e-mailem