Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté objasnili krádeže na Humpolecku

PELHŘIMOVSKO: Stíhají dva muže a jednu ženu 

Pelhřimovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů a jedné ženy, kteří se dopouštěli majetkové trestné činnosti zejména na Humpolecku. Jedná se o muže ve věku 21 a 23 let a sedmadvacetiletou ženu, v současné době bydlí všichni na Pelhřimovsku. Trestné činnosti se dopouštěli společně a po vzájemné domluvě. 
 
Prvního skutku se dopustili v únoru letošního roku, kdy vnikli do neobydlené zemědělské usedlosti v obci Lhotice, odkud odcizili motocykl bez registrační značky, motor od motocyklu a akumulátory. Na konci srpna vnikli do rekreační chaty nedaleko obce Mladé Bříště. Z chaty odnesli elektrocentrálu, propanbutanové láhve, sekyru a další věci. Do stejné oblasti se vrátili na počátku září a tentokrát se vloupali do další chaty. Vypáčili okno a také dveře dřevníku, chatu prohledali, ale nic neodcizili.
V době od třetího do desátého října obvinění vnikli do areálu zemědělské společnosti v obci Budíkov, kde ze zaparkovaného traktoru odčerpali 22 litrů motorové nafty. Další krádeže se dopustili mezi desátým a dvanáctým říjnem. Nedaleko obce Hněvkovice se oknem vloupali do nástavby z nákladního automobilu, která nyní slouží jako základna radioklubu. Z místa odcizili kabely, pozinkované zemnící tyče a hliníkový stolek. V období od prvního do dvanáctého října se také vloupali do dřevěné kůlny u rekreační chaty v Lešově a odtud odcizili třicet kilogramů železného šrotu.
 
Trojice svými skutky způsobila celkovou škodu za téměř 21 tisíc korun. Oba muži byli navíc za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzeni. Na základě provedeného šetření se kriminalistům podařilo jejich skutky objasnit.
 
Vyšetřovatelka zahájila trestní stíhání pachatelů pro přečin krádež a přečin porušování domovní svobody spáchaných formou spolupachatelství. Hrozí jim trest odnětí svobody až na tři roky.  
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
25. října 2013

 

 

vytisknout  e-mailem