Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté objasnili krádeže v objektech firem

JIHLAVSKO: Pachatel způsobil škodu přes 250 tisíc korun 

Jihlavským kriminalistům se podařilo objasnit tři krádeže, při kterých způsobil pachatel celkovou škodu přes 250 tisíc korun. Policejní inspektor zahájil trestní stíhání čtyřiatřicetiletého muže. „Muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádež. Jedná se o pachatele, který byl v minulosti již opakovaně soudem pravomocně odsouzen, a to zejména pro majetkovou a drogovou trestnou činnost,“ řekl nprap. Bc. Jiří Vojtíšek, vrchní inspektor oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, v současné době je muž již opět ve věznici v souvislosti se spácháním jiné trestné činnosti.
 
Pachatel se při krádežích zaměřil na areály firem v Jihlavě, kde kradl zejména kovový materiál a nářadí. Do tří objektů se vloupal v době od poloviny července do začátku srpna. Dopadnout pachatele se jihlavským kriminalistům podařilo zejména na základě precizní operativní činnosti a vyhodnocením stop zajištěných na místě činu.
Obviněný muž je stíhán pro krádeže vloupáním do areálu tří různých společností, všechny se nachází na ulici Znojemská. V červenci odcizil ze skladu firmy přibližně 300 metrů měděných trubek různých dimenzí. O den později vnikl muž po prostříhání oplocení do areálu další firmy, kde se vloupal do zaparkovaného vozidla Škoda Felicia. Z automobilu vzal kabely a nářadí. Dále vnikl za použití násilí do dvou garáží, ze kterých odcizil nákladní přívěs, mulčovač, převodovou skříň, pohonnou jednotku malotraktoru, z mrazáku uskladněné maso a alkohol. Z dalších budov v areálu firmy obviněný muž odcizil tři jízdní kola, nejméně sto kilogramů elektrických kabelů a dále 150 litrů nafty. Krádeže v objektu třetí firmy se pachatel dopustil na začátku srpna. Muž se vloupal do zámečnické dílny, ze které odcizil kabely, počítače, různé nářadí a další věci.
Krádeží způsobil pachatel celkovou škodu téměř 240 tisíc korun. Další škodu ve výši téměř třináct tisíc korun způsobil poškozením.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
19. listopadu 2012

vytisknout  e-mailem