Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté objasnili loupež v herně

JIHLAVSKO: Pachatel pod pohrůžkou použití násilí požadoval vyplacení smyšlené výhry na automatu 

Kriminalistům se podařilo objasnit neobvyklou loupež, ke které došlo na konci minulého roku v jihlavské herně. Pachatel, který prohrál svoje peníze na herním automatu, požadoval pod pohrůžkou násilí po obsluze vyplacení smyšlené výhry. Obsluha herny mu peníze nakonec na nátlak vydala. Na základě provedeného šetření se policistům podařilo pachatele, který si z herny odnesl téměř dvanáct tisíc korun, vypátrat. Policejní komisař zahájil trestní stíhání čtyřiadvacetiletého muže z Jihlavy.
 
Ke spáchání loupeže došlo v pondělí 31. prosince kolem jedné hodiny v noci. Pachatel hrál v herně na ulici Havlíčkova v Jihlavě na herním automatu a prohrál veškerou finanční hotovost, kterou do hry vložil. Poté ale požadoval po obsluze podniku vyplacení smyšlené výhry ve výši téměř dvanáct tisíc korun a tvrdil, že na automatu došlo v průběhu hry k závadě a částka byla z displeje smazána. Sepsání reklamačního protokolu pachatel odmítl a výrazně zvýšil důraz na svůj požadavek. Vzal do rukou barovou stoličku a vyplacení finanční hotovosti požadoval pod pohrůžkou rozbití vybavení herny a bezprostředního fyzického napadení obsluhy baru, které začal vyhrožovat. Obsluha mu v obavě o svoje zdraví požadovanou finanční částku vydala a pachatel odešel. Poté byl případ oznámen policii.
Na místo okamžitě vyjely policejní hlídky, které začaly po pachateli v lokalitě pátrat. Prověřování případu převzali kriminalisté jihlavského územního odboru. Místo činu ohledal a zadokumentoval kriminalistický technik, který také zajistil stopy. Kriminalisté vytěžili také záznamy z kamer, vyslechli svědky a podařilo se jim získat přibližný popis pachatele, po kterém začali intenzivně pátrat. Podezřelého muže se policistům podařilo dopadnout a na základě shromážděných důkazních prostředků policejní komisař následně zahájil jeho trestní stíhání. „Čtyřiadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu podvodu ukončeného ve stádiu pokusu,“ řekl npor. Bc. Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Obviněný muž je stíhán na svobodě.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
29. května 2013 

vytisknout  e-mailem