Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté objasnili loupežné přepadení

TŘEBÍČSKO: Přepadený muž přišel při loupeži o peníze a poté byl ještě na ulici fyzicky napaden 

Třebíčští kriminalisté objasnili loupežné přepadení, ke kterému došlo minulý týden v Třebíči. V restauračním zařízení byl sedmačtyřicetiletý muž nejprve přepaden a při loupeži přišel o peníze. O chvíli později byl před podnikem ještě fyzicky napaden. Ze spáchání trestné činnosti jsou obviněni tři pachatelé, mezi nimiž je i mladá žena. Jeden z obviněných mužů byl na podaný návrh vzat do vazby.
 
Ve čtvrtek 20. února vyjela před půlnocí policejní hlídka Obvodního oddělení Třebíč k restauračnímu zařízení v Třebíči, kde se dle přijatého oznámení nacházel na ulici zraněný muž. Na místo přivolali také zdravotnickou záchrannou službu. Po příjezdu policisté zjistili, že muž má vážnější zranění. Po prvotním lékařském ošetření na místě byl zraněný muž převezen do třebíčské nemocnice, kde zůstal hospitalizovaný. Muž utrpěl mimo jiné zranění hlavy a hrudníku. Na základě provedeného šetření policisté dále zjistili, že zranění muž utrpěl, když byl napaden a okraden osobami, se kterými předtím v restauraci konzumoval alkoholické nápoje. Policisté zjistili jejich popis a dostupné informace k jejich totožnosti a na základě osobní a místní znalosti podezřelé vytipovali a velmi rychle vypátrali. Nejdříve zadrželi po půlnoci dva podezřelé muže a po přibližně půl hodině i ženu, všechny tři převezli na oddělení policie. Oba muži i žena byli pod vlivem alkoholu, policisté jim při dechových zkouškách všem naměřili hodnoty přes jedno promile alkoholu. Všichni tři zadržení byli umístěni do policejních cel.
Na základě provedeného prověřování kriminalisté zjistili, že zraněný muž byl ve večerních hodinách v restauraci společně s dalšími dvěma muži a ženou. Po jedenácté hodině došlo mezi ním a podezřelými ke sporu ohledně zaplacení útraty. Šestadvacetiletý muž situaci vyřešil tím, že sedmačtyřicetiletého muže v prostoru toalet fyzicky napadl a vzal mu z kapsy peněženku a mobilní telefon. Když poté přepadený muž z restaurace odešel na ulici, šli ven i všichni tři podezřelí. Před restaurací pak muže povalili na zem a začali ho kopat a bít pěstmi do celého těla. V té době šel náhodně kolem svědek, který na pachatele zakřičel, podezřelí muži i žena útoku zanechali, z místa odešli a kolemjdoucí přivolal policii.
 
Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání šestadvacetiletého muže, který byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže, přečinu ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví. Jedná se o muže, který byl v minulosti již opakovaně soudně trestán. Okresním soudem v Třebíči byl obviněný vzat do vazby a policisté ho následně eskortovali do věznice. Ze spáchání přečinu ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví jsou obviněni také osmnáctiletá žena a o rok starší muž, kteří jsou stíháni na svobodě.
 
Peníze, které pachatel získal při loupežném přepadení, použil z části na zaplacení útraty v restauraci, zbytek si nechal. Peněženku a mobilní telefon odhodil, když od restaurace po fyzickém napadení společně se zbývajícími dvěma pachateli odcházeli. Mobilní telefon se policistům podařilo následně vypátrat a zajistili také část finanční hotovosti. Telefon i peníze budou následně předány zpět majiteli.
 
Případ kriminalisté dále vyšetřují.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
28. února 2014

vytisknout  e-mailem