Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté objasnili loupežné přepadení

JIHLAVSKO: Chlapce napadla skupinka nezletilých pachatelů 

Jihlavským kriminalistům se podařilo objasnit loupežné přepadení, ke kterému došlo na konci srpna v Jihlavě. Obětí loupeže se stal nezletilý chlapec, který utrpěl při napadení zranění.
 
V neděli 28. srpna šla skupinka nezletilých pachatelů kolem třetí hodiny odpoledne po ulici Žižkova. Zastavili dva náhodné kolemjdoucí, kdy se rovněž jednalo o nezletilé chlapce, které napadli. Jednomu z napadených hochů se podařilo z místa utéct. Druhého chlapce útočníci za použití násilí zavlekli na odlehlejší místo. Jeden z pachatelů chlapce několikrát udeřil pěstí. Další z útočníků požadoval pod pohrůžkou použití násilí vydání brýlí, které následně poškozenému sám vzal. Poté pachatelé chlapce fyzicky napadli, kdy ho tloukli údery pěstí i kopy nohou. Následně z místa utekli. Poškozený chlapec utrpěl při přepadení zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření.
 
Kriminalisté začali tento závažný případ okamžitě prověřovat a po neznámých pachatelích pátrat. Všech pět pachatelů se kriminalistům podařilo dopadnout a spáchání závažného trestného činu jim prokázat. Jeden z nezletilých pachatelů se dopustil závažného provinění loupež a provinění výtržnictví. Další čtyři nezletilí pachatelé se dopustili provinění výtržnictví.
Vzhledem k věku nezletilých pachatelů kriminalisté případ odložili a dále ho postoupí k projednání příslušnému soudu, který se zabývá kriminalitou mládeže.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
5. října 2011

vytisknout  e-mailem