Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté objasnili loupežné přepadení studenta

JIHLAVSKO: Pachatelem je opakovaně soudně trestaný recidivista 

Jihlavským kriminalistům se podařilo dopadnout pachatele loupeže, který v polovině listopadu přepadl v Jihlavě náhodného kolemjdoucího studenta. Přepadený mladík přišel při loupeži o peníze. Kriminalisté zadrželi třicetiletého muže, který byl následně obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu. Pachatelem je opakovaně soudně trestaný recidivista.
 
K loupeži došlo v úterý 12. listopadu ráno. Kolem půl osmé pachatel přicházel po ulici Benešova a potkal devatenáctiletého studenta. K mladíkovi se při chůzi připojil a začal ho pod pohrůžkou použití násilí nutit k vydání finanční hotovosti. Studentovi pachatel uváděl informace o násilných činech, kterých se v minulosti dopustil, vyhrožoval mu násilným jednáním a zvyšoval tak jeho strach. Mladík z obavy o svůj život a zdraví dal pachateli z peněženky veškerou finanční hotovost. Poté pachatel odešel. Přepadený student následně případ oznámil na policii a loupež začali prověřovat kriminalisté jihlavského územního odboru. Zjistili popis pachatele a začali po něm okamžitě pátrat. Na základě provedeného šetření se kriminalistům podařilo zjistit totožnost pachatele a následně ho zadrželi.
Policejní komisař zahájil trestní stíhání třicetiletého muže z Jihlavy. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Jedná se o opakovaně soudně trestaného recidivistu, který se v minulosti dopustil různorodé násilné trestné činnosti,“ řekl por. Bc. Jiří Vojtíšek, komisař oddělení obecné kriminality.
 
Za spáchaný zvlášť závažný zločin loupeže hrozí pachateli trest odnětí svobody od dvou do deseti let.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
29. listopadu 2013

vytisknout  e-mailem