Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté objasnili majetkovou trestnou činnosti muže z Havlíčkobrodska

HAVLÍČKOBRODSKO: V jednom případě mu pomáhala osmnáctiletá spolupachatelka 

Kriminalisté zahájili trestní stíhání pětadvacetiletého muže z Havlíčkobrodska, který se v období od dubna do července letošního roku dopouštěl zejména majetkové trestné činnosti. Vyšetřovatel muže stíhá pro přečiny krádež, porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, poškození cizí věci a nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
 
Muž je obviněný mimo jiné z toho, že na konci měsíce dubna při návštěvě v bytě své známé odcizil mobilní telefon, který měl majitel na nabíječce v síti. Odcizený telefon pak prodal, majiteli způsobil škodu přes šest tisíc korun.
Dalšího trestného činu se dopustil na začátku května, kdy se přes uzamčené skleněné dveře dostal do zavřené prodejny sportovního zboží v Havlíčkově ulici. Z prodejny odcizil oblečení a sportovní potřeby v celkové hodnotě téměř 60 tisíc korun.
V době od 20. do 24. června si mladík vyhlédl rodinný dům v Humpolecké ulici v Havlíčkově Brodě. Nejprve přelezl plot a vnikl na pozemek domu. Pak otevřeným oknem vlezl do domu a odtud odcizil nářadí a další věci, celkem za bezmála devět tisíc korun.
Na začátku července odcizil v ulici Žižkov II v Havlíčkově Brodě zaparkovaný osobní automobil, ve kterém byla v přepravním kotci umístěna fena belgického ovčáka s výcvikem. Muž vozidlo otevřel, nastartoval a odjel s ním do obce Okrouhlice. Tam ho odstavil a odnesl z něj autorádio, pomůcky pro výcvik psa a doklady od vozidla. Vozidlo i se psem bylo nalezeno a vráceno majitelce. Automobil obviněný muž řídil i přes to, že má soudem vyslovený zákaz řízení motorových vozidel.
V noci z pátého na šestého července muž vnikl do neuzamčené garáže na pozemku u rodinného domu v Burešově ulici a odtud odcizil elektrické kolo, navigaci a peněženku s doklady a finanční hotovostí, vše za více než 24 tisíc korun. Během července pak vnikl ještě do domu v ulici Prokopa Holého, také v Havlíčkově Brodě. Nejprve krumpáčem rozbil dveře vedoucí do suterénu a poté z domu odcizil nářadí, rybářské a potápěčské vybavení a další věci. Majiteli způsobil škodu přes 76 tisíc korun.
Trestné činnosti na úseku drogové kriminality se muž dopustil tím, že v průběhu měsíce května letošního roku poskytl dvěma svým známým nejméně v šesti případech pervitin.
Jeden ze skutků pak muž spáchal společně s osmnáctiletou spolupachatelkou. V noci z osmnáctého na devatenáctého května odcizili peníze z trezoru v baru v havlíčkobrodské Dolní ulici, kde byla žena zaměstnaná jako servírka. Žena nejprve vyřadila z provozu kamerový systém a poté odemkla trezor. Muž pak z trezoru odcizil uloženou finanční hotovost. Další peníze vzal ještě z kasírtašky. Celkem se jednalo o částku převyšující 60 tisíc korun.
 
Kriminalisté na základě operativní činnosti, provedených šetření a vyhodnocení zajištěných stop pachatele ustanovili. Vyšetřovatel muže obvinil z přečinů krádeže, porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, poškození cizí věci a nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Mladá žena je trestně stíhána pro přečin krádež spáchaný formou spolupachatelství.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
30. července 2013
 

vytisknout  e-mailem