Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté objasnili několik případů vloupání do objektů

PELHŘIMOVSKO: Muž se vloupal do chalup, novostaveb i kiosků 

Pelhřimovským kriminalistům se podařilo objasnit několik případů vloupání do rekreačních objektů a dalších nemovitostí, ke kterým došlo během podzimu loňského roku na Humpolecku. V období od osmého září do jedenáctého října se tehdy neznámý pachatel vloupal do tří rekreačních objektů, dvou novostaveb a dvou kiosků s občerstvením. Celkem způsobil škodu za téměř šedesát tisíc korun.

Kriminalistům se nyní na základě důkladného prověřování a vyhodnocení stop podařilo zjistit, že skutků se dopustil devětadvacetiletý muž z Pelhřimovska. Vyšetřovatel zahájil jeho trestní stíhání pro spáchání tří trestných činů.

Muž je obviněn z toho, že se v průběhu září a října roku 2014 vloupal do novostaveb ve Světlici a Budíkově, do rekreačních chalup v Čejově a Humpolci a kiosků s občerstvením v Budíkově a Plačkově. Do objektů vnikal po vypáčení oken nebo dveří a kradl většinou otraviny a nápoje. V jednom případě z rekreační chalupy odcizil dvě jízdní kola. Krádežemi způsobil škodu za necelých deset tisíc korun, mnohem vyšší je však škoda na zařízení objektů a to bezmála padesát tisíc korun.

Policejní komisař obviněného stíhá pro přečiny krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Muž je stíhán na svobodě, v případě prokázání viny mu hrozí až tři roky vězení.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

18. listopadu 2015

vytisknout  e-mailem