Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté objasnili případy vloupání do objektů na Humpolecku

PELHŘIMOVSKO: Krádeží se dopouštěl osmatřicetiletý muž 

Pelhřimovští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmatřicetiletého muže z Pelhřimovska, který se vloupal do několika různých objektů. Vyšetřovatel muže obvinil z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. V případě prokázání viny mu hrozí až tři roky vězení.
 
Muž je obviněn z toho, že v období od května do srpna letošního roku neoprávněně vnikl do sedmi objektů na Humpolecku a z těch odcizil různé věci. V polovině května se po rozbití okna vloupal do objektu bývalé váhy v Nádražní ulici v Humpolci, kde navíc poškodil dveře. Prohledal kancelář, ale z objektu nic neodcizil. V noci z 10. na 11. června vnikl do kiosku u fotbalového hřiště v Plačkově a odcizil finanční hotovost, cigarety a potraviny. Navíc poškodil plazmovou obrazovku televizoru. V noci na 4. července se vloupal do motorestu v obci Rozkoš, kde prohledal prostory restaurace a objekt opustil, aniž by něco odcizil.
V noci z 9. na 10. července se obviněný vloupal do dřevěné kůlny v obci Brunka. Z kůlny odnesl elektrické nářadí a deset kilogramů mědi. Navíc z dalšího uloženého elektrického nářadí odstřihl a odcizil přívodní kabely. Ve středu 16. července po osmé hodině ráno ve Vilémově využil nepozornosti majitelky rekreační chaty a otevřeným oknem vnikl dovnitř. Tam z odložené peněženky odcizil finanční hotovost. V době od 18. do 19. července se vloupal do rekreační chalupy v rekonstrukci v obci Kaliště, kde nejprve páčil vstupní dveře a tím je poškodil a do objektu nakonec vnikl po rozbití okna. Z chalupy pak odcizil vysavač. Posledního skutku se muž dopustil v době od 15. do 17. srpna v Miletíně. Rozbitým oknem vnikl do rekreační chalupy, kterou prohledal, ale nic neodcizil.
Při své trestné činnosti obviněný způsobil celkovou škodu nejméně za 46 tisíc korun, z toho za téměř 37 tisíc na poškozených věcech a zařízení. Kriminalisté ho dopadli na základě operativního šetření a vyhodnocení zajištěných stop.
Obviněný muž se majetkové trestné činnosti dopouštěl již v minulosti. V současné době je stíhán na svobodě, za předchozí trestnou činnost má ale již stanoven nástup trestu odnětí svobody.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
27. srpna 2014

vytisknout  e-mailem