Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kriminalisté objasnili sérii vloupání

NÁCHODSKO – Obviněný se pokusil i o útěk ze soudní síně. 

Náchodským kriminalistům z oddělení obecné kriminality se podařilo v minulém týdnu objasnit sérii majetkové trestné činnosti. Na základě prověřování a operativního šetření kriminalisté obvinili muže (29) z 13 vloupání do sklepních kójí a společných prostor bytových domů napříč Královéhradeckým a Pardubickým krajem. Do těch se měl vloupat od konce letošního března do půlky května. Odcizit přitom měl cokoliv, co bylo možné zpeněžit, převážně pak jízdní kola, elektrokola, elektrokoloběžky a elektroskútr v počtu bezmála dvou desítek. Celková způsobená škoda tak přesáhla čtvrt milionu korun.

Policejní komisař muže obvinil z přečinu krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za což mu hrozí až pětiletý pobyt ve vězení. Policisté navíc zjistili, že je to recidivista, který byl v minulosti opakovaně odsouzen pro různorodou trestnou činnost včetně majetkové a brány věznice opustil naposledy v březnu 2022 se zkušební dobou do roku 2026. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby a soudce návrh státního zástupce akceptoval a obviněného muže poslal na konečný verdikt čekat do vazební věznice. Už nyní je však jisté, že kriminalisté prověřují další skutky a čísla tak nebudou zdaleka konečná.

I když by se mohlo zdát, že muž toho stihl hodně, „schovával“ si ještě jedno překvapení pro všechny k okresnímu soudu, kde probíhalo jeho vazební zasedání, když se pokusil o útěk. Přitom zdemoloval zařízení v hodnotě bezmála 200tisíc korun. Muž využil chvíle, kdy mu byla sejmuta pouta, aby stvrdil podpisem tištěnou listinu. Policisté jej však okamžitě za pomocí donucovacích prostředků na místě zpacifikovali a následně neprodleně dopravili do Vazební věznice Hradec Králové.

por. Mgr. Lucie Konečná
4.6.2024

Odkazy do noveho okna

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

fotografie

fotografie 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem