Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Kriminalisté objasnili sérii krádeží jízdních kol

DOMAŽLICKO – Dva muži ukradli osm kol za 135 tisíc korun. Ukradli i cykasy v květináčích. Byli odhaleni, obviněni a vzati do vazby. Šest kol policisté již vyhledali a vrátili jejich majitelům. 

     Velký úspěch zaznamenali domažličtí kriminalisté na úseku odhalování majetkové trestné činnosti. Objasnili sérii krádeží jízdních kol na Domažlicku. Od dubna do května letošního roku bylo odcizeno v různých částech našeho okresu osm jízdních kol. Celková škoda byla vyčíslena na 135 tisíc korun. Kriminalisté od té doby pátrali po zloději, který ukradl jízdní kolo z pozemku u rodinného domu v Postřekově, ze zahrady u rodinného domu a z kočárkárny bytového domu v Příchovicích, z areálu firmy v Holýšově, z chodby bytového domu a z pozemku u domu v Domažlicích.
     Kriminalisté se případům pečlivě věnovali a díky precizní činnosti pachatele odhalili. Jedná se o pětadvacetiletého a devětadvacetiletého muže z Domažlicka. Bylo zahájeno trestní stíhání obou mužů jako obviněných ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a krádež. Mladší z mužů se krádeží dopustil i přesto, že byl Okresním soudem v posledních třech mimo jiné pro trestný čin krádeže odsouzen a potrestán trestem odnětí svobody na dvacet měsíců nepodmíněně, kdy trest vykonal v říjnu 2018. Ani starší ze zlodějů nemá čistý rejstřík trestů. Okresním soudem v Domažlicích byl odsouzen k trestu obecně prospěšných prací ve výměře 300 hodin, který mu však byl změněn na trest odnětí svobody v délce trvání 300 dní a věznici opustil v květnu 2017. Odsouzen byl také Okresním soudem v Rokycanech rovněž mimo jiné pro trestný čin krádeže k podmíněnému trestu odnětí svobody, který mu byl změněn trest odnětí svobody nepodmíněně na osm měsíců, kdy trest vykonal v lednu 2018.
     Svobody si tedy moc neužili. Kriminalisté státnímu zástupci spolu se spisovým materiálem podali podnět k návrhu na vzetí obou do vazby. Soudce návrh státního zástupce akceptoval, a tak jsou oba obvinění stíháni vazebně. Za jejich jednání jim nyní hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Kriminalistům se podařilo vyhledat šest z osmi kradených kol, po dalších třech dále intenzivně pátrají. Některá kola byla majitelům již vrácena a další budou následovat.

por. Mgr. Dagmar Brožová
4. června 2019

vytisknout  e-mailem