Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté objasnili sérii vloupání do vozidel

PELHŘIMOVSKO: Policisté pachatele dopadli krátce po jedné krádeži 

Policistům se krátce po činu podařilo dopadnout pachatele vloupání do vozidla, ke kterému došlo včera v noci v Černovicích. Dva zadržené muže umístili do policejních cel a zahájili jejich trestní stíhání. Jeden z obviněných se navíc samostatně dopustil i dalších krádeží.

V úterý hodinu po půlnoci přijali policisté oznámení o vloupání do vozidla v obci Černovice. Pachatelé vnikli do osobního automobilu zaparkovaného v ulici Na Sadech a odcizili nářadí. Podle svědka z místa odjeli vozidlem Škoda Felicie směrem na Kamenici nad Lipou. Na místo ihned vyjeli policisté obvodního oddělení z Kamenice nad Lipou a jedoucí vozidlo se jim podařilo během krátké doby vypátrat v obci Včelnička. Automobil zastavili a osádku, kterou tvořili dva muži, za pomoci donucovacích prostředků zadrželi. V autě se nacházely věci pocházející z oznámené krádeže. Policisté oba muže ve věku 23 a 42 let převezli na služebnu a umístili do policejních cel.

Případ si převzali kriminalisté, kteří následně zjistili, že starší ze zadržených má na svědomí další případy vloupání do vozidel. „Během listopadu a prosince se vloupal do pěti automobilů na Pelhřimovsku a jednoho na Jihlavsku“, řekl npor. Mgr. Luboš Jakoubek, vedoucí pelhřimovských kriminalistů. Ze zaparkovaných vozidel kradl zejména nářadí, ale odcizil například i akordeon a příslušenství k hudební aparatuře. Odcizené věci poté prodal a peníze použil pro vlastní potřebu. Posledního skutku, při kterém byl zadržen policisty, se dopustil se svým mladším komplicem. „Krádežemi způsobil celkovou škodu za více jak 175 tisíc korun, škodu za dalších téměř 25 tisíc způsobil poškozením vozidel“, dodal npor. Jakoubek.

Policejní komisař včera zahájil trestní stíhání obou mužů pro přečin krádeže a staršího z nich navíc pro přečin poškození cizí věci. Obvinění jsou stíháni na svobodě, mladšímu hrozí až dva, staršímu až pět let vězení.  

por. Bc. Monika Pátková, komisař

16. prosince 2015

vytisknout  e-mailem