Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté objasnili sérii vloupání do vozidel

HAVLÍČKOBRODSKO: Pachatel si vyhlížel auta u mateřských škol 

Havlíčkobrodští kriminalisté objasnili sérii vloupání do osobních automobilů. V úterý 11. prosince zahájili trestní stíhání padesátiletého muže z Olomoucka, který v průběhu letošního roku vnikl neoprávněně celkem do třinácti vozidel a to nejen na území kraje Vysočina, ale i v Olomouckém a Pardubickém kraji. Na vysočině se trestné činnosti dopouštěl na Havlíčkobrodsku a Žďársku. Pachatel způsobil celkovou škodu převyšující 70 tisíc korun.
 
Zajímavá je na celém případu skutečnost, že muž se zaměřoval především na vozidla parkující před mateřskými školami i když tomu tak nebylo pokaždé. Průběh krádeží byl velmi podobný. Pachatel většinou v ranních hodinách přijel svým automobilem k některé z mateřských škol a počkal, až nějaký rodič přiveze své dítě a zamíří s ním do školky. Poté se šel podívat, zda ve vozidle není něco cenného a když uviděl kabelku, tašku případně jiné zajímavé věci, vrátil se do svého auta pro šroubovák a vypáčil jím okno vozidla. S odcizenými věcmi ihned z místa odjel. V některých případech poškození pachateli krádež ulehčili tím, že své vozidlo neuzamkli. Z vozidel bral muž zejména kabelky a tašky s peněženkami, ale i mobilní telefony a ostatní cenné věci. V několika případech se také pokusil vybrat finanční hotovost z odcizených platebních karet, což se mu dvakrát podařilo a z bankomatu vybral celkem 17 tisíc korun. 
 
Na základě provedených šetření policisté ve spolupráci s opavskými kriminalisty v pondělí 10. prosince podezřelého zadrželi a umístili ho do policejní cely. V úterý 11. prosince zahájil komisař trestní stíhání a vydal podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Muž je obviněn ze spáchání přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
12. prosince 2012

 

vytisknout  e-mailem