Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kriminalisté objasnili smrt bezdomovce

LIBERECKÝ KRAJ - Obviněný je vyšetřován vazebně.  

V pondělí 8. srpna roku 2011 přijali policisté na bezplatnou tísňovou linku oznámení o hořících odpadcích pod silničním mostem poblíž Poštovního náměstí, naproti železniční zastávce. Na oheň upozornila jedna z cestujících z vlakové soupravy.

Na základě oznámení vyslal operační důstojník na místo policejní hlídku, která zjistila, že se nejedná o odpadky, ale o ohořelé torzo lidského těla. Již při prvotním ohledání byla na těle muže patrná vážná zranění, která si nemohl způsobit sám. To nakonec potvrdila i provedená nařízená soudní pitva. S ohledem na tyto okolnosti začali případ vyšetřovat krajští kriminalisté.

Ve velmi krátké době se jim podařilo zjistit, že mrtvým je 62letý muž bez domova, navíc zdravotně postižený (měl nehybné dolní končetiny), který přebýval na ulici, právě pod mostem, kde byl také nalezen mrtev.

Pro kriminalisty začalo náročné vyšetřování, a to především s ohledem na komunitu, ve které se mrtvý muž pohyboval. Nebylo příliš snadné dostat se do uzavřené komunity lidí, kteří žijí na tzv. okraji společnosti. Z tohoto důvodu byl také zřízen speciální šestičlenný vyšetřovací tým, který se případu intenzívně věnoval. Náročnost vyšetřování dokládá i skutečnost, že během pětiměsíčního vyšetřování vyslechli kriminalisté bezmála sto padesát osob.

Velmi náročná a detailní práce přinesla výsledky. Kriminalistům se podařilo v těchto dnech případ objasnit a zjistit pachatele. Tím by měl být 43letý muž z Liberecka. Oba muži, pachatel i oběť, se znali. Obviněný se ke svému činu doznal. Motiv i skutečnosti, které se přímo na místě činu odehrály, jsou zatím předmětem dalšího vyšetřování. Jedním z motivů, který lze zatím v tuto chvíli potvrdit, bylo získání peněz.

Vyšetřovatel již 43letého Liberečana obvinil ze zločinů loupeže a těžkého ublížení na zdraví, za což mu v případě prokázání viny před soudem hrozí trest odnětí svobody od osmi do patnácti let. Vyšetřování je proti obviněnému vedeno vazebně.

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
16. 1. 2012

 

 

Odkazy do noveho okna

Foto_01.PG

Foto_01.PG 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem