Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté objasnili tři krádeže

JIHLAVSKO: Pachatelem je opakovaně soudně trestaný recidivista 

Jihlavští kriminalisté objasnili tři krádeže, ke kterým došlo v říjnu v Jihlavě. Pachatelem je recidivista, který byl v minulosti již desetkrát soudně trestán. Z výkonu trestu odnětí svobody byl propuštěn vloni v květnu. Muž je v současné době již ale opět ve věznici, neboť byl na konci minulého roku vzat v souvislosti s jinou spáchanou majetkovou trestnou činností do vazby. V průběhu srpna a září se totiž vloupal do prodejny v Třešti, v Jihlavě odcizil jízdní kolo a krádež spáchal také v objektu dětského tábora, který se nachází mezi obcemi Luka nad Jihlavou a Svatoslav.

Nyní kriminalisté rozšířili jeho trestní stíhání o další tři krádeže, u kterých na základě vyšetřování zjistili, že se jich pětadvacetiletý muž z Jihlavska dopustil. Muž je obviněn ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže.

V polovině října odcizil z chodby neuzamčeného domu jízdní kolo v hodnotě třináct tisíc korun. O necelé dva týdny později se muž vloupal oknem do budovy haly a odcizil různé nářadí. Dále muž v noci z pondělí 12. října na úterý vnikl zavřenými, ale neuzamčenými dveřmi do domu na ulici Žižkova. Na chodbě ve druhém poschodí se pokusil dostat do skladu prodejny, to se mu nepodařilo. Dále z chodby vypáčil uzamčené dveře vedoucí do kanceláře. Kancelář pachatel prohledal a odcizil notebook a finanční hotovost. Krádeží způsobil škodu necelých třicet tisíc korun. Poškozením dveří vznikla škoda přibližně čtyři tisíce korun. Při pátrání po pachateli v tomto případě kriminalistům pomohly také záznamy kamer, které muže při vstupu do domu zachytily.

Odcizené věci muž po krádežích prodával za výrazně nižší ceny náhodným osobám. Získané peníze používal pro svoji potřebu a nákup drog.

Případ jihlavští kriminalisté dále vyšetřují. Za spáchané krádeže hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

19. ledna 2016

vytisknout  e-mailem