Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kriminalisté objasnili zvlášť závažný zločin zpronevěry

KRAJ – Obviněný vylákal z muže přes šest milionů korun na arbitrážní sázení. 

Přes šest milionů korun měl úmyslně zpronevěřit dnes již obviněný třiatřicetiletý muž, který nabízel dalšímu muži, jenž si finance obstarával od dalších čtyř investorů, možnost bezrizikového zhodnocení peněz prostřednictvím takzvaných arbitrážních sázek na sportovní zápasy. Muž totiž nabízel možnost sázet bez rizika na sportovní zápasy, kdy při určitém přesně vypočteném rozložení sázek na výhru, prohru či remízu dochází k tomu, že vyhraná částka je větší než vsazená. 

Obviněný muž přesvědčoval důvěřivce například tím, že má své know-how a potřebuje pouze zabezpečit náležitý kapitál. Ani jeden z věřitelů však své peníze už od obviněného muže ani prostředníky neviděl.

Muž, který zhodnocení financí nabízel, získané peníze v rozporu s původním deklarovaným záměrem použil z části na úhradu svých dluhů a z části je prosázel v rizikových sázkách na sportovní zápasy.

Krajští kriminalisté v uplynulých dnech tohoto muže obvinili z trestné činnosti, která započala již v roce 2015. Královéhradeckým kriminalistům se podařilo rozkrýt dlouhodobější trestnou činnost, v níž nejprve zahájili úkony trestního řízení pro podezření zvlášť závažného zločinu podvodu. Po pečlivém a náročném vyhodnocení všech důkazů však bylo jednání muže překvalifikováno na podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu zpronevěry a hrozí mu v případě uznání viny trest až do výše deseti let odnětí svobody.

por. Ing. Magdaléna Vlčková, MBA
10. ledna 2019; 10.45 hodin
 

vytisknout  e-mailem