Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kriminalisté objevili další pěstírnu

MOST - Přes tisíc rostlin konopí našla mostecká policie u Komořan a další informace 

Škodu za více jak dvacet tisíc korun zaznamenal majitel jedné garáže v Mostě. Neznámý lapka se do objektu u rodinného domu vloupal koncem minulého týdne. Zloděj do objektu vnikl bez násilí a uvnitř pak odcizil sekačku na trávu a různé zahradní nářadí. Případem krádeže a porušování domovní svobody se zabývají mostečtí policisté obvodního oddělení.

Na skateboardu narazil do auta
Dopravní policisté šetří dopravní nehodu, ke které došlo v Litvínově. Nezletilý chlapec tam jel krátce před 19 hodinou po chodníku na skateboardu. Před silnicí však nestačil zastavit a v ulici PKH narazil do boku projíždějícího osobního vozidla. Při střetu utrpěl zranění dolní končetiny. Na vozidle vznikla škoda ve výši pět tisíc korun. Alkohol u řidiče nebyl zjištěn. Míra zavinění a příčina dopravní nehody je předmětem šetření mostecké policie.

Motocyklistka smyk nezvládla
Na silnici II. třídy mezi obcemi Klíny a Litvínov došlo včera kolem 8 hodiny k dopravní nehodě. Řidička malého motocyklu při projíždění zatáčky nezvládla řízení a na mokrém povrchu vozovky dostala smyk. Narazila do svodidla a poté upadla na komunikaci. Přitom došlo k lehkému zranění dvacetileté motocyklistky, která byla převezena k ošetření. Alkohol nebyl u řidičky zjištěn. Na stroji vznikla škoda ve výši 20  tisíc korun.

Kriminalisté odhalili další velkopěstírnu
Další úspěch si zapsali na svůj účet kriminalisté mostecké policie, kteří odhalují trestnou činnost na úseku drog. Dnešního dne objevili další velkou pěstírnu marihuany. Byla ukryta v jednom objektu nedaleko obce Komořany na Mostecku. V patrové budově policisté našli dvě místnosti, kde se pěstovaly rostliny konopí. V přízemí se zřejmě předpěstovávaly rostlinky, v patře již rostly v květináčích exempláře vyšší jak jeden metr. Podle kriminalistů, kteří na odhalení pracovali několik měsíců, jde o kvalitní rostliny, které by jejich pěstitelé mohli již v dohledné době sklízet. Stejně jako v bývalém cukrovaru, i tato pěstírna byla na velmi vysoké technické úrovni. Nechyběla vzduchotechnika a speciální elektrické rozvody, které zajišťovaly světlo a teplo k růstu rostlin. Policisté ještě dnes celou úrodu přes tisíc sazenic zajistili. Nyní ji čeká sušení a poté odborné expertizy ke zjištění podílu THC látky. I v tomto případě policie zjišťuje, komu objekt patří a spolupracovat bude i s energetickou firmou ke zjištění, zda při pěstování nedošlo k černému odběru elektřiny. Indoorové pěstování konopí zřejmě zajišťoval přítomný cizinec, kterého policisté zadrželi. Muž neměl u sebe žádné doklady a v objektu byl zamčený. Kriminalisté nyní zjišťují jeho totožnost a prověřují jeho podíl na pěstování konopí a tím i případnou trestní odpovědnost.
Mostecká policie se v souvislosti s těmito případy obrací na majitele podobných objektů, kteří je pronajímají cizincům, aby si prověřili, k jakým účelům jsou vlastně využívány. 
 

vytisknout  e-mailem