Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté obvinili mladé násilníky

PELHŘIMOVSKO: Dva muži jsou obviněni z loupeže a vydírání 

Pelhřimovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mladých mužů, kteří své známé násilím nutili k vydání peněz a podepisování směnek. Tohoto jednání se dopouštěli nejméně od října loňského roku do letošního dubna.
 
Muži z Pelhřimovska ve věku 22 a 24 let se trestné činnosti dopouštěli v některých případech společně a v některých samostatně. Jsou obviněni z toho, že nejméně osm poškozených fyzicky napadli a požadovali po nich vydání finanční hotovosti, případně podepsání směnky a uznání smyšleného dluhu. Po jednom z poškozených chtěli, aby jim dal marihuanu. Ve většině případů bili poškozené pěstí do obličeje a způsobili jim různá poranění od podlitin až po zlomeninu nosu. V posledním případě v polovině dubna poškozeného pořezali v obličeji a na straně krku a způsobili mu tím povrchová řezná zranění. Přitom požadovali vydání částky 200 korun. Když zjistili, že poškozený u sebe peníze nemá, vyhrožovali mu, že pokud jim je nedá příště, dopadne ještě hůř.
 
Vyšetřovatel oba muže obvinil ze zločinu loupeže a zločinu vydírání. V současné době jsou umístěni v českobudějovické vazební věznici. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
25. dubna 2013

vytisknout  e-mailem