Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté odhalili případy krádeží dřeva

ŽĎÁRSKO: Sedmačtyřicetiletý muž je obviněn z krádeže 

Žďárští kriminalisté odhalili případy krádeží dřeva, kterých se měl dopouštět sedmačtyřicetiletý muž ze Žďárska. Kriminalisté reagovali na oznámení o zvýšeném počtu těchto případů na Ždársku. Na základě operativních šetření se jim podařilo zjistit pachatele. Vyšetřovatel zahájil trestní stíhání muže pro přečin krádež, veškeré okolnosti případu policisté dále vyšetřují.
 
Muž, který samostatně podniká v lesnické činnosti, je obviněn z toho, že v loňském roce během měsíců července, srpna a září z lesů v okolí Velkého Dářka postupně odcizil nejméně 80 kubíků dřeva. „Obviněný využil nepřehledné situace, která byla způsobena kalamitou a sám vytěžil a odvezl dřevo, které zůstalo po předchozí těžbě v hůře dostupných místech. To pak prodal zájemcům, kteří reagovali na jeho inzeráty uveřejněné v tisku“, řekl npor. Mgr. Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality ve Žďáře nad Sázavou.
 
Dále je muž obviněn z toho, že v lednu letošního roku ze skládek vytěženého dřeva opět v lokalitě Velké Dářko odcizil nejméně 21 kubíků dřeva, které z místa odvezl a následně prodal.
 
Obviněný celkem na odcizeném dřevě způsobil škodu přes 110 tisíc korun. K trestné činnosti se doznal a v současné době je vyšetřován na svobodě. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
4. srpna 2014

vytisknout  e-mailem