Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté odhalili síť pachatelů v oblasti drogové kriminality

ŽĎÁRSKO: Při akci Gold zadrželi devět osob, dva muži jsou ve vazbě 

realizacerealizace
Žďárským kriminalistům se podařilo realizovat rozsáhlý případ na úseku drogové a majetkové trestné činnosti. Při akci zadrželi devět osob a zajistili věci v celkové hodnotě jeden milion korun.
 
Kriminalisté na případu intenzivně pracovali od září loňského roku. V případu, který dostal pracovní název GOLD, využívali poznatků získaných na základě vlastní operativní činnosti. Cílem bylo odhalit síť pachatelů, kteří páchali trestnou činnost na úseku drogové kriminality a na ni navázanou i majetkovou trestnou činnost.
 
Na vlastní realizaci případu se poté podílelo několik desítek policistů včetně jednotky pro ochranu jaderné elektrárny Dukovany, policistů žďárského územního odboru, složek krajského ředitelství a dalších specializovaných útvarů policie. Při akci, která proběhla v neděli 14. dubna, zadrželi policisté devět osob, provedli šest domovních prohlídek a pět prohlídek jiných prostor. Ve vozidle, kterým cestoval jeden ze zadržených, zajistili na šest desítek gramů pervitinu. Při následných domovních prohlídkách zajistili celkem 1,5 kilogramu marihuany, kompletní varnu pervitinu a věci pocházející z majetkové trestné činnosti. Celková hodnota zajištěných věcí je téměř jeden milion korun.
 
„Zadržené osoby páchaly trestnou činnost nejen na Žďársku, ale i na Havlíčkobrodsku, Pardubicku a v dalších regionech“, řekl npor. Bc. Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality ve Žďáru nad Sázavou. Kromě výroby a distribuce drog se dopouštěli také majetkových trestných činů. Do současné doby zahájil vyšetřovatel trestní stíhání tří osob, mužů ve věku 54, 42 a 27 let. Dva z nich jsou nyní ve vazbě, jeden je stíhaný na svobodě. „Počet stíhaných osob v tomto případu s největší pravděpodobností ještě vzroste a zřejmě se bude ještě rozšiřovat i obvinění proti již stíhaným osobám“, dodal npor. Uhlíř. V současné době zahájil vyšetřovatel trestní stíhání pro zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, a přečiny krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.
 
 

marihuana

 

 

 

 

 

por. Bc. Monika Pátková, komisař

25. dubna 2013

vytisknout  e-mailem