Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté odhalili varnu pervitinu

JIHLAVSKO: Zadrželi tři osoby, u dvou z nich byl podán návrh na vzetí do vazby 

Jihlavským kriminalistům se podařilo odhalit varnu pervitinu a dopadnout tři pachatele, kteří se dopouštěli drogové kriminality. „Při odhalování této drogové trestné činnosti kriminalisté spolupracovali také s havlíčkobrodskými kolegy,“ řekl npor. Bc. Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvou mužů a jedné ženy. „Jeden z mužů pervitin vyráběl a distribuoval. Druhý muž a žena výrobu drogy umožňovali, žena pervitin také distribuovala,“ shrnul komisař Pavel Krčál. Jak dále dodal, při domovní prohlídce kriminalisté zajistili předměty určené k nedovolené výrobě psychotropní látky a chemikálie. U jednoho ze zadržených mužů a ženy byl podán návrh na vzetí do vazby.
 
varna 4. 6. 2012varna 4. 6. 2012
 
V pondělí 4. června provedli jihlavští kriminalisté za asistence zásahové jednotky v dopoledních hodinách zákrok v domě v obci Okrouhlice na Havlíčkobrodsku.Zadrželi jsme zde dva muže a jednu ženu, kteří byli následně umístěni do policejních cel,“ řekl por. Radim Novák, DiS, komisař oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, v době zákroku policistů docházelo v domě k výrobě pervitinu. Kriminalisté provedli domovní prohlídku, při které nalezli a zajistili množství chemikálií a předmětů určených k nedovolené výrobě pervitinu. Dále kriminalisté zajistili skleněnou misku tzv. tál s obsahem bílé sypké hmoty, kdy se jedná pravděpodobně o psychotropní látku.
Policejní komisař zahájil trestní stíhání všech tří zadržených. Dva z nich byli již v minulosti za drogovou trestnou činnost pravomocně odsouzeni.
  
 
 
Šestatřicetiletý muž z Jihlavy byl obviněn ze spáchání dvojnásobného zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „V minulosti byl muž za spáchání trestného činu na úseku drog soudem pravomocně odsouzen k trestu odnětí svobody. Z výkonu trestu byl podmíněně propuštěn na konci června loňského roku se zkušební dobou na jeden rok,“ upřesnil komisař Radim Novák s tím, že trestné činnosti se tak muž dopouštěl ve zkušební době podmíněného propuštění.
Obviněný muž vyrábělgaráži v Havlíčkově Brodě a v domě v obci Okrouhlice drogu pervitin. Výrobu psychotropní látky mu umožnila obviněná žena, která dům v současné době užívá. Prostory garáže muži poskytl druhý obviněný výměnou za předaný pervitin. Oba navíc muži pomáhali léky pro výrobu drogy opatřit a zpracovat. Obviněný muž dále pervitin distribuoval. V době od druhé poloviny loňského léta předal bezplatně drogu dalším osobám a to na území města Jihlavy a Havlíčkova Brodu. Pervitin poskytoval zdarma jako protislužbu nebo jako formu splátky.
Byl podán návrh na vzetí obviněného muže do vazby.
 
varna 4. 6. 2012
 
Devětadvacetiletý muž z Havlíčkova Brodu byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného účastenstvím ve formě pomoci. Opakovaně poskytl prostory garáže v Havlíčkově Brodě, kterou měl v užívání, šestatřicetiletému muži za účelem výroby pervitinu. O tom, že se zde bude droga vyrábět, muž věděl. „Dále obstarával zejména v Polsku léky, které poté pomáhal uzpůsobovat pro výrobu pervitinu. Za pomoc část vyrobené drogy dostával bezplatně,“ přiblížil por. Radim Novák.
 
Čtyřiadvacetiletá žena z Havlíčkobrodska byla obviněna ze spáchání dvojnásobného zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, v jednom případě spáchaného účastenstvím ve formě pomoci. V minulosti byla za spáchání trestného činu na úseku drog soudem pravomocně odsouzena k trestu odnětí svobody.
„V krátké době po propuštění z výkonu trestu odnětí svobody již ale obviněná žena začala distribuovat drogu pervitin. Pervitin poskytovala dalším osobám bezplatně jako protislužbu zejména na území města Havlíčkův Brod,“ řekl komisař Radim Novák. Dále žena poskytla prostory domu v obci Okrouhlice, které má v současné době v užívání, šestatřicetiletému muži za účelem výroby pervitinu. O tom, že se zde bude droga vyrábět, žena věděla. Pomáhala také opatřit léky, které byly použity k výrobě pervitinu.
Byl podán návrh na vzetí obviněné ženy do vazby.
 
Za spáchaný zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na deset let.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
6. června 2012

 

vytisknout  e-mailem