Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté odhalili varnu pervitinu

JIHLAVSKO: Zajistili také peníze a 80 gramů drogy 

23. 10. 201223. 10. 2012
 
Jihlavským kriminalistům se podařilo odhalit varnu pervitinu a dopadnout dva pachatele, kteří se dopouštěli drogové kriminality. Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže a ženy. Kriminalisté na základě operativního šetření zjistili, že muž pervitin vyráběl, žena drogy u sebe přechovávala a také distribuovala. Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili 80 gramů pervitinu, předměty určené k nedovolené výrobě psychotropní látky a peníze. Byl podán podnět k podání návrhu na vzetí obou obviněných do vazby.
 
 
 
V úterý 23. října provedli jihlavští kriminalisté v odpoledních hodinách za asistence zásahové jednotky zákrok v domě v obci u Jihlavy. Při realizaci jsme zadrželi muže a dvě ženy,“ řekl por. Radim Novák, DiS, komisař oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, obě ženy byly v době zákroku u domu, muž se skrýval venku a kriminalisté ho zadrželi v blízkosti pozemku domu. Jedna z podezřelých žen si začala stěžovat na zdravotní obtíže, proto jí kriminalisté přivolali zdravotnickou záchrannou službu a lékař ženu na místě vyšetřil. Policisté zadrženého muže i obě ženy převezli do budovy Územního odboru v Jihlavě a umístili všechny tři do policejních cel. „Provedli jsme dvě domovní prohlídky a dále dvě prohlídky nebytových prostor, jednalo se o osobní vozidla,“ uvedl komisař Radim Novák s tím, že domovní prohlídky proběhly v domě v obci u Jihlavy a dále v bytě panelového domu v Jihlavě. Při důkladných prohlídkách byl nasazen také policejní psovod se služebním psem. Kriminalisté nalezli a zajistili množství chemikálií, předmětů určených k nedovolené výrobě drog, kdy se jednalo o téměř kompletní varnu pervitinu, a finanční hotovost v české i cizí měně. V cizí měně zajistili hotovost v dolarech, librách i eurech. Dále kriminalisté zajistili přibližně 80 gramů pervitinu. Drogu nalezli pečlivě ukrytou v domě a část měla u sebe jedna ze zadržených žen. Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvou ze zadržených. Ze spáchání trestného činu byli obviněni čtyřicetiletý muž a třiašedesátiletá žena. Druhá žena byla po provedení nezbytných úkonů ze zadržení propuštěna. Oba obvinění byli za drogovou trestnou činnost pravomocně odsouzeni i v minulosti.
 
23. 10. 201223. 10. 2012
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Čtyřicetiletý muž z Jihlavska byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „Letos na jaře byl za spáchání trestného činu na úseku drog soudem pravomocně odsouzen k trestu odnětí svobody s podmíněným odkladem na dobu pěti let,“ upřesnil komisař Radim Novák s tím, že trestné činnosti se tak muž dopouštěl ve zkušební době podmíněného odsouzení.
Obviněný muž vyráběl v domě v obci u Jihlavy za použití předmětů a chemikálií drogu pervitin. Vyrobil takto nejméně osmdesát gramů drogy, kterou kriminalisté zajistili při domovní prohlídce.
 
Třiašedesátiletá žena z Jihlavska byla obviněna ze spáchání dvojnásobného přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. I ona již byla v minulosti za trestnou činnost na úseku drog pravomocně odsouzena a dále se proti ní v současné době vede u okresního soudu další trestní řízení opět pro drogový delikt. I obviněná žena se tak trestné činnosti dopouštěla ve zkušební době podmíněného odsouzení.
Obviněná distribuovala v desítkách případů drogu pervitin dalším osobám, a to buď za smluvenou finanční částku, nebo jako protislužbu za vypomáhání např. s úklidovými pracemi. Dále u sebe v několika sáčcích přechovávala pervitin do doby, kdy byl v domě proveden policejní zákrok a kriminalisté drogu při osobní prohlídce zajistili.
 
U obou obviněných byl podán podnět k podání návrhu na vzetí do vazby.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
25. října 2012
 

vytisknout  e-mailem