Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté odhalili varnu pervitinu

JIHLAVSKO: Zadržený muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu  

Jihlavským kriminalistům se podařilo odhalit varnu pervitinu a dopadnout pachatele, který drogu vyráběl. Policejní komisař zahájil trestní stíhání devětatřicetiletého muže, který byl v minulosti za spáchání drogové kriminality již opakovaně pravomocně odsouzen. Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili předměty určené k nedovolené výrobě psychotropní látky a chemikálie. U obviněného muže byl podán návrh na vzetí do vazby.
 
V úterý 26. března provedli jihlavští kriminalisté ve večerních hodinách zákrok v rekreačním objektu v chatové oblasti u Jihlavy. V chatě byl muž a mladá žena, které kriminalisté zadrželi. Zadržený muž si stěžoval na zdravotní obtíže a policisté ho odvezli do jihlavské nemocnice, kde byl ošetřen. Po vyšetření lékař neshledal důvod pro jeho hospitalizaci a konstatoval, že je muž schopen pobytu v cele. Zadrženého muže a ženu policisté umístili do policejních cel. Kriminalisté provedli v rekreačním objektu domovní prohlídku, při které nalezli a zajistili předměty určené k nedovolené výrobě psychotropní látky a chemikálie, kdy se jednalo o kompletní varnu pervitinu.  
 
Policejní komisař zahájil trestní stíhání devětatřicetiletého muže. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V minulosti byl za drogovou trestnou činnost již opakovaně pravomocně odsouzen,“ řekl por. Bc. Jiří Vojtíšek, komisař oddělení obecné kriminality. Naposledy byl obviněný muž odsouzen pro spáchání drogového deliktu v první polovině letošního března k nepodmíněnému trestu odnětí svobody na čtyři roky. Byl podán návrh na vzetí obviněného muže do vazby
Muž je obviněn z toho, že přibližně v době od přelomu roku až do března vyráběl v místě svého bydliště v prostorách chaty drogu pervitin. Používal k tomu předměty určené k nedovolené výrobě psychotropní látky a chemikálie, které si k tomuto účelu předem opatřil. Dále měl obviněný muž v plánu v chatě pervitin vyrobit i tento týden v úterý večer a nedošlo k tomu jen z důvodu provedení policejního zákroku.   

U zadržené ženy kriminalisté nezjistili, že by se dopouštěla trestné činnosti a po provedení nezbytných úkonů byla ze zadržení propuštěna.
  
Za spáchaný zvlášť závažný zločin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí pachateli trest odnětí svobody až na deset let.
 
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
28. března 2013

vytisknout  e-mailem