Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté odhalili varnu pervitinu a zadrželi dva pachatele

JIHLAVSKO: Muž pervitin vyráběl a žena drogu distribuovala 

Jihlavským kriminalistům se podařilo odhalit varnu pervitinu a dopadnout další pachatele, kteří se dopouštěli drogové kriminality. Zadrželi dvě osoby, ženu a muže. Muž pervitin vyráběl a žena drogu distribuovala. Při domovní prohlídce kriminalisté zajistili předměty určené k nedovolené výrobě psychotropní látky. Policejní komisař zahájil trestní stíhání obou zadržených. Na muže byl podán návrh na vzetí do vazby.
 
V úterý 8. listopadu zadrželi jihlavští kriminalisté za asistence zásahové jednotky po třetí hodině v noci v domě v Brtnici dvě osoby. Zadrženého muže a ženu umístili do policejních cel. V domě kriminalisté provedli domovní prohlídku, při které nalezli a zajistili chemikálie a předměty určené k nedovolené výrobě psychotropní látky. Policejní komisař zahájil trestní stíhání obou zadržených.
 
„Osmadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. V minulosti již byl za spáchání trestných činů na úseku drog pravomocně odsouzen k trestu odnětí svobody“, řekl por. Radim Novák, DiS, komisař oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, obviněný muž byl v minulosti odsouzen i za násilnou trestnou činnost, kdy mu byl mimo jiné soudem uložen trest zákazu pobytu na území Jihlavska až do července roku 2014. Na muže byl podán návrh na vzetí do vazby. V pokoji v domě, který společně užíval s obviněnou ženou, muž vyrobil sám v několika případech drogu pervitin. Použil k tomu volně prodejné léky obsahující pseudoefedrin, chemikálie a zařízení uzpůsobené k výrobě drogy.
 
Šestadvacetiletá žena byla obviněna ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a pomoci k přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V minulosti za spáchání trestného činu na úseku drog odsouzena nebyla. „Žena poskytla obviněnému muži prostory svého bydliště s vědomím, že zde bude vyrábět psychotropní látku a dále drogu pervitin distribuovala dalším osobám“, uvedl por. Radim Novák. Pervitin obviněná žena prodala nebo poskytla bezplatně nejméně ve třinácti případech dalším osobám zejména v obci Brtnice. Po provedení procesních úkonů kriminalisté ženu ze zadržení propustili a je trestně stíhána na svobodě.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
9. listopadu 2011
 

vytisknout  e-mailem