Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté odhalili zloděje pneumatik

ZLÍNSKO: Viníkem byl řidič, který je převážel. 

Otrokovičtí policisté začali koncem dubna rozplétat případ pneumatik známé značky odcizených při převozu z Otrokovic do jiného státu Evropské unie. Zpočátku nebylo možné přesně určit, v které fázi několikasetkilometrové trasy pneumatiky zmizely. Firmě, která byla majitelem a dodavatelem těchto plášťů, vznikla odcizením celkem osmi kusů škoda bezmála sedmnáct tisíc korun.

Za pomoci profilu na sociální síti, kde byly odcizené pneumatiky vystaveny k prodeji, se policistům postupně podařilo odhalit viníka krádeže. Okruhem se dostali k řidiči kamionu, který pneumatiky do jiného státu jako zaměstnanec přepravní společnosti převážel. Vzhledem ke své neuspokojivé finanční situaci se rozhodl vypomoci si krádeží. Během cesty pneumatiky z kamionu odcizil a odvezl svým vozidlem k sobě do garáže. Poté je prodal známému a ten je prostřednictvím svého podřízeného dál nabízel k prodeji na sociální síti.

Čtyřiatřicetiletý muž z obce na Královéhradecku se přiznal, že pneumatiky ukradl během jejich převozu na benzinové čerpací poblíž místa svého bydliště, proto zlínští kriminalisté po jeho odhalení a přiznání předali případ tamním policistům ke sdělení obvinění. Za trestný čin krádež hrozí viníkovi v případě odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky. 

13. července 2017, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem