Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Kriminalisté pátrají po dvojici brutálních loupežníků

V nemocnici skončil po loupežném přepadení devětapadesátiletý muž z Malenovic. Násilníci si na něj počíhali u jeho garáže, spoutali jeho manželku a čtyřleté dítě.  

             K útoku došlo ve středu 18. listopadu kolem 7 hodiny večerní přímo v Malenovicích. Dva muži maskovaní kuklami a ozbrojení pistolí se na rodinu, která přijela ke svému domu, ihned vrhli. Majitele domu několikrát udeřili pěstí do obličeje, spoutali jeho manželku a dítě. Prohledali dům a když žádné peníze v domě nenašli, posbírali všechny peníze, které měli manželé u sebe. Nakonec ukradli jejich auto – Mercedes řady ML, s kterým odjeli. Napadený muž utrpěl středně těžké zranění.
           Kriminalisté místo napadení ihned ohledali a zajistili stopy. Vyhlásili pátrání po neznámých pachatelích a odcizeném vozidle. Auto bylo skutečně hned ráno nalezeno na Frýdecko-Místecku v obci Lubno u bývalé prodejny potravin.
Policisté žádají ty občany, kteří mohli zahlédnout dvojici podezřelých mužů v obci Malenovice ve středu 18. listopadu před 7 hodinou večerní, aby se jim se svým svědectvím přihlásili na linku 158. Kriminalisté uvítají i svědectví těch osob, kteří viděli přijet vozidlo Mercedes řady ML, stříbrné barvy, do obce Lubno, pravděpodobně ještě týž den večer. Pachatelům za trestný čin loupeže hrozí až 10 let vězení.

Ivan Žurovec
 

vytisknout  e-mailem