Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté pátrají po pachateli loupežného přepadení benzinové čerpací stanice na D5

BEROUN - Muž byl ozbrojen střelnou zbraní. 

Dne 27. ledna 2015 krátce po čtvrté hodině ranní vstoupil do prostor benzinové čerpací stanice na 36,5 km dálnice D5 ve směru na Plzeň u obce Tlustice maskovaný pachatel, který přeskočil prodejní pult a pod pohrůžkou krátké střelné zbraně stříbrné barvy donutil obsluhu k otevření pokladny a vydání finanční hotovosti. Po celou dobu přepadení na poškozenou mířil pistolí. Následně odcizil finanční hotovost v řádech několika desítek tisíc korun a dálniční známky (denní a desetidenní). Ke zranění poškozené ani jiných osob nedošlo.
 
Pachatel byl štíhlé postavy, maskován černou čepicí a tmavým šátkem přes obličej. Oblečen byl do tmavých kalhot a pruhované mikiny. Mluvil česky bez přízvuku. Zda se jednalo o skutečnou zbraň, zatím nebylo zjištěno.
 
Kriminalisté nevylučují, že se muž bude snažit odcizené dálniční známky nabízet k prodeji i za nižší cenu. Zároveň žádají veřejnost o pomoc při pátrání po tomto ozbrojeném pachateli. Jakékoliv informace přijmou na kterémkoliv policejním oddělení nebo na lince 158.
 
Za spáchání trestného činu loupež hrozí muži v případě odsouzení až desetiletý trest odnětí svobody.
 
 
nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
30. ledna 2015

 

vytisknout  e-mailem