Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kriminalisté pátrají po pachateli loupežných přepadení

Dvě loupežná přepadení s podobným scénářem začali v prosinci loňského roku vyšetřovat kriminalisté z policejního obvodu Praha III. 

První z nich se odehrálo v sobotu dne 25. prosince 2010 kolem půl jedenácté večer v pražských Kobylisích. Zde, v křižovatce ulic Střelničná – Čumpelíkova, dosud neznámý pachatel přepadl devětatřicetiletou ženu. Přistoupil k ní zezadu, jednou rukou ji chytil za ústa a druhou se s ní přetahoval o kabelku. Tu jí vytrhl, až upadla na zem. Hned poté se dal na útěk směrem k metru Kobylisy. Ženě tak způsobil škodu bezmála dva a půl tisíce korun. Z incidentu vyvázla naštěstí nezraněna.
 
Druhé přepadení se stalo v pondělí dne 27. prosince 2010 kolem čtvrt na deset večer v ulici Ratibořská v Praze 8. Tady neznámý pachatel překvapil pro změnu osmačtyřicetiletou ženu. Také ji přepadl zezadu. Z ramene jí strhnul kabelku, chvíli se s ní o ni přetahoval a poté i s kořistí z místa utekl. Způsobil jí tak škodu kolem 8 tisíc korun. Také tato žena vyvázla naštěstí nezraněna.
 
V obou těchto případech se popis pachatelů nápadně shoduje. Jeho podobu navíc zachytily kamery umístěné ve zmíněných lokalitách. Jedná se o muže ve věku kolem 25 let s velkýma očima, hubené, přibližně 175 cm vysoké postavy, který byl oblečen do černé bundy a tmavých kalhot. Ve druhém případě měl na hlavě černobílou čepici. Pokud by byl dopaden, hrozí mu za loupežné přepadení trest odnětí svobody od dvou do deseti let.
 
Jakékoliv informace k tomuto hledanému muži přijmou operátoři na lince 158.
 
Kpt. Bc. Eva Miklíková 11.1.2011
 
Odkazy do noveho okna

podezřelý muž

podezřelý muž 

Detailní náhled

podezřelý muž

podezřelý muž 

Detailní náhled

podezřelý muž

podezřelý muž 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem