Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kriminalisté rozkryli obchod se sexem

VSETÍNSKO: Čtyři osoby jsme obvinili z kuplířství.  

Z trestného činu kuplířství obvinili minulý týden kriminalisté dva muže a dvě ženy, kteří zjednávali ženy k prostituci, a pak od nich inkasovali polovinu výdělku. Jednoho z mužů viní navíc ještě z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látky a s jedy, jelikož distribuoval mezi prostitutky pervitin.
 
Půl roční práce kriminalistů vyvrcholila minulý týden ve středu realizací, při které zadrželi 4 osoby podezřelé z kuplířství. V rámci realizace provedli kriminalisté tři domovní prohlídky ve Vsetíně a Bystřici pod Hostýnem, při kterých zajistili mimo jiné půl milionu korun a asi 5 gramů pervitinu. Realizace se zúčastnily více jak dvě desítky policistů především z řad kriminalistů, povolán byl ale i psovod se psem se specializací na vyhledávání drog. Zadržení podezřelých tedy proběhlo ve středu v průběhu dne, jeden z mužů byl zadržen přímo v nočním klubu za přítomnosti jeho čtyřletého dítěte, v tu dobu byli v klubu i dvě prostitutky. Ostatní byli zadrženi na různých místech ve Vsetíně.
 
Dva muži ve věku 36 a 37 let a dvě ženy ve věku 37 a 41 let pracovali jako organizovaná skupina, z níž někteří najímali buď telefonicky, osobně nebo přes inzerát ženy k výkonu prostituce, další ze skupiny pak ženy seznamovali s chodem nočního klubu a pravidly, a následně od nich inkasovali polovinu výdělku, který prostitutky dostaly od zákazníka. Jeden z pak mužů fungoval jako taxikář, který vozil zákazníky do klubu, za což pak dostal něco z výdělku prostitutky nebo na žádost dovážel prostitutky ke klientovi domů. Za dovoz pak z příjmu lehké ženy opět dostával nějaký finanční podíl. Noční podnik ve Vsetíně tímto způsobem fungoval nejméně tři roky.
 
V průběhu vyšetřování policisté vyslechli několik mužů, jenž podnik navštěvovali a také několik prostitutek, které v klubu dobrovolně pracovaly. Ženy ve věku od 19 - 40 let jsou ze Vsetínska, Zlínska a Ostravska.
 
Všichni čtyři jsou stíhání na svobodě, za kuplířství formou organizované skupiny jim hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi. Na trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy trestní zákon pamatuje pětiletým trestem odnětí svobody. Z toho byl obviněn 37 letý spolumajitel klubu, jelikož prostitutkám za peníze nebo někdy i zadarmo obstarával pervitin, který i sám užívá.
 
Rozkrýt takovou trestnou činnost je poměrně náročné, jelikož všechny zainteresované strany z prostituce profitují, jak prostitutka, tak zákazník, tak kuplíř. Nikdo z nich se necítí být poškozený, a tudíž nemá zájem na tom, aby byla trestná činnost odhalena. Kuplířství v takovémto rozsahu jsme realizovali v okrese Vsetín vůbec poprvé.  
 
 
19. ledna 2015, por. Mgr. Lenka Javorková
Odkazy do noveho okna

nápojový lístek

nápojový lístek 

Detailní náhled

noční klub

noční klub 

Detailní náhled

noční klub

noční klub 

Detailní náhled

zajištěné peníze

zajištěné peníze 

Detailní náhled

zajištěný pervitin

zajištěný pervitin 

Detailní náhled

zajištěný pervitin

zajištěný pervitin 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem