Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kriminalisté rozprášili drogový gang

Organizovaná pětice mužů extází zásobovala několik pražských tanečních klubů. Všichni jsou nyní ve vazbě a hrozí jim až dvanáctileté vězení.  

Kriminalisté z devátého oddělení druhého policejního obvodu po několikaměsíční práci rozkryli organizovanou skupinu pěti mužů, kteří ve velkém distribuovali kokain, ale zejména extázi do několika tanečních klubů v centru Prahy. Vše začalo tím, že kriminalisté svou vlastní operativní činností získali poznatky o možné distribuci drog několika osobami, které se navzájem znaly. Postupně pak kriminalisté odhalili, že tuto skupinu organizoval a řídil teprve dvaadvacetiletý mladík. Další člen pak zastával roli kurýra a zbylí členové zajišťovali distribuci koncovým uživatelům. Dá se říci, že svou „kvalitní nabídkou“ zastínili a nakonec i vytěsnili ostatní dealery, kteří v klubech do té doby působili. V průběhu prošetřování této nelegální činnosti také kriminalisté zjistili, že ze země západní Evropy do České republiky putuje balík se „zbožím“, které je adresováno do vlastních rukou jednoho z pachatelů. Kriminalisté tedy tuto zásilku ještě před doručením adresátovi zadrželi a po otevření krabic s dětskou výživou nebyli překvapeni, když uvnitř nelezli extázi a kokain. Co je ovšem mírně řečeno udivilo, bylo množství drog. Uvnitř dvou krabic se totiž nacházel necelý kilogram extáze v krystalické podobě a dále padesát gramů kokainu, což je množství, které v souvislosti s extází kriminalisté dlouho nepamatují.

Detektivové na tuto povedenou skupinku postupně získali a zadokumentovali dostatek důkazů, na základě kterých požádali justiční orgány o souhlas s jejich zadržením a také o povolení k domovním prohlídkám. V pátek 26. února pak kriminalisté ve spolupráci se zásahovou jednotkou na různých místech Prahy a Středočeského kraje všech pět osob ve věku od 21 do 36 let zadrželi. Posléze je také obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Všichni členové jsou stíháni vazebně a v případě pravomocného odsouzení jim hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody, a to zejména s ohledem na organizovanost skupiny a vysokou škodu. Přesto, že obvinění „pracovali“ pouze o víkendech, přišli si tímto způsobem za jeden měsíc na několik desítek tisíc.

por. Bc. Iveta Martínková – 4. 3. 2016

Odkazy do noveho okna

Extáze 1

Extáze 1 

Detailní náhled

Extáze 2

Extáze 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem