Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté „si posvítili“ na cizince

Policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Kutná Hora se ve spolupráci s cizineckou policií zaměřili dne 23. 4. 2009 ve večerních až nočních hodinách na kontrolu cizinců na Kutnohorsku. 

akce cizinec 2 akce cizinec 2
akce cizinec 3 akce cizinec 3
akce cizinec 4 akce cizinec 4

     Nyní zkontrolovali celkem čtyři ubytovny Ve Zruči nad Sázavou a okolí. Bezpečnostní opatření s pracovním názvem „Cizinec“ bylo  zaměřené zejména na kontrolu dokladů, platnosti pobytu, na osoby, na které je vydán příkaz k zatčení, do výkonu trestu odnětí svobody, nebo jsou v pátrání a podobně. Akce se účastnilo celkem  deset policistů jak z „kriminálky“, tak z obvodních oddělení, dva služební psovodi, čtyři příslušníci cizinecké policie, dva strážníci Městské policie Zruč nad Sázavou a pracovník preventivně informační skupiny kutnohorské policie. Po celou dobu konání akce byla přítomna i vedoucí odboru Služby kriminální policie a vyšetřování Kutná Hora, plk. JUDr. Blanka Matějů.
 Důkladnou kontrolou prošlo celkem 127 osob a jejich doklady. Ve čtyřech případech cizinecká policie uložila blokovou pokutu za drobné prohřešky ve vztahu k osobním dokladům. Žádné jiné, závažné pochybení nemuseli policisté řešit, stejně tak ani žádnou z kontrolovaných osob nemuseli zadržet pro podezření z protiprávního jednání.
 Policisté se netají tím, že v podobných akcích budou namátkově a zřejmě i na jiných místech, pokračovat.

 

vytisknout  e-mailem