Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté stíhají muže kvůli požáru bytu

PELHŘIMOVSKO: Muž usnul se zapálenou cigaretou, hořel byt v panelovém domě 

Pelhřimovští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednačtyřicetiletého muže z Pelhřimova, který v lednu letošního roku svou nedbalostí způsobil požár bytu v panelovém domě na Pražské ulici v Pelhřimově. Muž je obviněn z toho, že 23. ledna v podvečerních hodinách v podnapilém stavu usnul v bytě na gauči se zapálenou cigaretou. Od té potom vznikl požár celého bytu. Muži zachránili život dva sousedé, kteří na chodbě ucítili kouř, vyrazili dveře a muže z bytu vynesli. Obviněný a jeden ze zachránců se nadýchali kouře a museli být převezeni do nemocnice. Muži, který požár způsobil, naměřili policisté v dechu 2,5 promile alkoholu. Hasiči museli z domu evakuovat nejméně 15 lidí. Na zařízení bytu a společných prostorách domu vznikla škoda přes čtvrt milionu korun.
Statečný čin obou sousedů – otce a syna, kteří bez ohledu na vlastní nebezpečí zachránili muži život, byl oceněn představiteli města, policie a hasičů na slavnostním ceremoniálu na pelhřimovské radnici 12. března.
Kriminalisté v tomto týdnu ukončili prověřování případu a včera zahájili trestní stíhání muže pro přečin obecného ohrožení z nedbalosti. Obviněnému hrozí až dva roky vězení.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
21. května 2015

vytisknout  e-mailem