Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté stíhají muže pro krádeže vozidel

ŽĎÁRSKO: Třicetiletý muž je obviněn ze tří trestných činů 

Žďárským kriminalistům se vlastní operativní činností podařilo odhalit trestnou činnost třicetiletého muže ze Žďárska. Muž, který odcizil několik vozidel a dalších věcí, je obviněn ze tří trestných činů a hrozí mu až pět let vězení.
 
Muž je obviněn z toho, že v přesně nezjištěné době od konce ledna do začátku dubna letošního roku z areálu zemědělské společnosti v obci Pohledec odtáhl nepojízdný osobní automobil značky Škoda Rapid v hodnotě deset tisíc korun a ten pak prodal další osobě za částku dva tisíce. Na konci března se vloupal do garáže ve stejném areálu a z garáže odcizil dva malé motocykly (takzvaný minibike), kovový žebřík a tři dřevěné trakaře.
V březnu muž převzal od svého známého klíče od jeho osobního automobilu značky Alfa Romeo s tím, že mu zprostředkuje prodej. Vozidlo pak opravdu prodal, peníze si ale ponechal pro vlastní potřebu. Na přelomu měsíců března a dubna pak z uzamčené haly na Lnářské ulici v Bystřici nad Pernštejnem odcizil 35 kusů čtyřmetrových plechů v hodnotě přes 36 tisíc korun. Ty pak prodal další osobě za deset tisíc korun. Na začátku dubna ze stejné haly odtáhl nepojízdné vozidlo VW Golf, které následně prodal.
Začátkem dubna obviněný odcizil ze stolu v bývalé restauraci rekonstruovaného hotelu v Bystřici nad Pernštejnem klíče od osobního automobilu značky Audi. Klíče po několika dnech předal svému známému, kterému sdělil, že se jedná o jeho vozidlo a požádal ho, aby ho odvezl z parkoviště u hotelu na smluvené místo. Auto pak opět prodal. V odcizeném vozidle se nacházel také televizor, který muž předal do zastavárny.
Obviněný navíc v uvedeném období řídil automobily, přestože byl v minulosti několikrát odsouzen za řízení bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí a měl uložen trest zákazu řízení motorových vozidel.
„Obviněný svým jednáním způsobil škodu přesahující částku 200 tisíc korun“, řekl npor. Radek Uhlíř, vedoucí žďárských kriminalistů. „Většinu odcizených věcí a vozidel se nám podařilo zajistit a předat zpět majitelům“, dodal npor. Uhlíř.
Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže pro přečiny krádeže, podvodu a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Obviněný je stíhán na svobodě a v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
21. dubna 2015

vytisknout  e-mailem