Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kriminalisté stíhají trojici mužů za několik trestných činů

HAVLÍČKOBRODSKO: Dva muži jsou ve vazbě, třetí je stíhán na svobodě 

Havlíčkobrodští kriminalisté vyšetřují případ násilné a drogové kriminality. Dva muži jsou ve vazbě, třetí je stíhán na svobodě.
 
Šestatřicetiletého muže z Ledče nad Sázavou vyšetřovatel obvinil ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, z pokračujícího zločinu vydírání spáchaného v souběhu s přečinem ublížení na zdraví, a dále z přečinů poškození cizí věci, výtržnictví a neoprávněného užívání cizí věci. Muž je trestně stíhán za to, že od roku 2006 do podzimních měsíců roku 2012 prodal jiné osobě konopí za celkovou částku přes čtvrt miliónu korun. Dalším dvěma osobám pak v posledním roce poskytl konopí jako protislužbu. Muž je obviněn také z toho, že v srpnu letošního roku úmyslně způsobil požár rodinného domu v Ledči nad Sázavou a tím jeho majiteli způsobil škodu ve výši nejméně půl miliónu korun. Navíc od konce roku 2011 do současné doby neoprávněně užíval osobní automobil, který mu jeho majitel svěřil do opravy.
 
Trestných činů vydírání a výtržnictví se dopustil společně se dvěma spolupachateli – pětadvacetiletým mužem z Kutnohorska a devatenáctiletým mladíkem z Benešovska. V polovině srpna letošního roku se společně vydali za svým známým, o kterém se nejstarší z mužů domníval, že mu odcizil motocykl. V bytě pak muže zbili, donutili ho, aby se ke krádeži přiznal a nastoupil do vozidla, kterým měli odjet na místo, kde motocykl schoval. Cestou navíc potkali dalšího muže, který měl podle nich být také do krádeže zapletený. Toho přímo na ulici bili pěstmi do obličeje a nutili ho, aby jim řekl, kde odcizený motocykl je.
 
Fyzického napadení se dva mladší muži navíc společně dopustili již v měsíci červnu. Oba jsou trestně stíháni pro zločin vydírání spáchaného v souběhu s přečinem ublížení na zdraví a pro přečin výtržnictví.
 
Šestatřicetiletého a pětadvacetiletého muže vzal soud do vazby, devatenáctiletý mladík je stíhán na svobodě. Nejstaršímu z mužů hrozí trest odnětí svobody až na deset let, ostatním dvěma až osm let vězení.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
2. září 2013

vytisknout  e-mailem