Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kriminalisté vypátrali muže, který provedl vloupání do domu

BEROUNSKO – Obvinili ho z několika přečinů. 

Berounští kriminalisté několik měsíců pátrali po pachateli, který dne 7. července 2015 v době 14:00 hod. do 16:45 hod. využil nepřítomnosti majitele rodinného domu v obci Mezouň, okr. Beroun, do kterého provedl vloupání. Nejprve vypáčil dveře vedoucí do prádelny, které poškodil a způsobil tak škodu poškozením ve výši 15.028,-Kč. Následně vnikl do domu, který prohledal a odcizil zde tablet ASUS MeMO Pad 7, notebook ASUS se síťovým adaptérem, lahev alkoholu Tulamoore a 30 kusů stravenek. Majiteli domu způsobil celkovou škodu ve výši 32.350,-Kč.

Kriminalistům se na místě činu podařilo zajistit důležité stopy, které zde pachatel zanechal. V průběhu vyšetřování celého případu a následným vyhodnocením zajištěných stop jim netrvalo dlouho, aby zjistili jeho totožnost. Muž byl však již delší dobu celostátně hledanou osobou pro předchozí majetkovou trestnou činnost a kriminalisté z oddělení pátrání se ho po celou dobu snažili vypátrat. To se jim v nedávné době skutečně podařilo.

Na základě výše uvedených skutečností bylo dne 7. března 2016 zahájeno trestní stíhání tohoto 25letého muže, jako obviněného ze spáchání hned několika přečinů a to konkrétně krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Muž je stíhán na svobodě a v případě odsouzení mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

 

nprap. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
29. března 2016

vytisknout  e-mailem